Μετάβαση στο περιεχόμενο

Europa Conference League: Επέστρεψε στους ομίλους η Φιορεντίνα, άνετη πρόκριση για την Γουέστ Χαμ

Μπορεί να αγχώθηκε, να πιέστηκε και να βρέθηκε στα σχοινιά στην έδρα της Τβέντε, όμως τελικά η Φιορεντίνα κατάφερε να αντέξει μέχρι τέλους (0-0), «κλειδώνοντας» την πρόκριση στους ομίλους του Εuropa Conference League, αλλά και την επιστροφή στην Ευρώπη έπειτα από έξι χρόνια.

Μετά την ήττα 2-1 στη Φλωρεντία, οι Ολλανδοί προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η είσοδος του Τζόλη στο 68΄δεν άλλαξε και πολλά πράγματα για τους γηπεδούχους απέναντι στην Φιορεντίνα, η οποία έφυγε «όρθια» από το γήπεδο αν και ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ιγκόρ στο 90+3΄. 

Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ πέρασε… αέρας (0-3) από την έδρα της Βίμποργκ και «σφράγισε» μια θέση στην κλήρωση των ομίλων. Το σκορ για τους Άγγλους άνοιξε ο Σκαμάκα στο 22΄, με τον Μπενραχμά να γράφει το 2-0 στο 51΄. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σούτσεκ στο 63΄της αναμέτρησης.

Στα υπόλοιπα ματς η Μόλντε διέλυσε με 4-0 την Βόλφσμπεργκερ του Βέργου και την άφησε εκτός Ευρώπης, ενώ Βασιλεία και Σλοβάτσκο νίκησαν και προκρίθηκαν έναντι των ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2-0) και ΑΙΚ (0-1) αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα στις ρεβάνς των πλέι οφ του Europa Conference League:

ΑΙΚ – Σλοβάτσκο 0-1
Βασιλεία – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0
Κλουζ – Μάριμπορ 1-0
Φέχερβαρ – Κολωνία 0-3
Τβέντε – Φιορεντίνα 0-0
Βίμποργκ – Γουέστ Χαμ 0-3
Βίκινγκ – Στεάουα Βουκουρεστίου 1-3
Βόλφσμπεργκερ – Μόλντε 0-4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ