Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μουντομπάσκετ 2023: Δύσκολη νίκη για την Γεωργία, ανησυχία για τον Σενγκέλια

Ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο κράτησε η Γεωργία. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λιμνιάτη χωρίς να εντυπωσιάσει και με αρκετό άγχος επικράτησε με 77-66 της Ολλανδίας στην Τιφλίδα στην πρεμιέρα της β’ προκριματικής φάσης. Έτσι βελτίωσε το ρεκόρ της σε 3-2 για τον 12ο όμιλο και το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει στην Μπρέσια την Ιταλία αναζητώντας την υπέρβαση.

Ο Τόκο Σενγκέλια με 20 και ο Θαντ ΜακΦάντεν με 19 πόντους ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους, που την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν να φιλοξενούν όμιλο στο Ευρωμπάσκετ. Ωστόσο ο πρώτος αποχώρησε αφότου προσγειώθηκε στον ώμο του και αποχώρησε από το ματς με έντονους πόνους, προκαλώντας ανησυχία για τη διαθεσιμότητά του στα επόμενα παιχνίδια.

Νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ πέτυχε ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι των Μπακς, ενώ 13 πόντους είχε ο Γκιόργκι Σερμαντίνι. Η Ολλανδία, που ήταν ισόπαλη με τη Γεωργία στο πρώτο ημίχρονο, δέχτηκε ένα σερί 14-0 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και υποχωρώντας στο 0-5 έχει χάσει πρακτικά κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Δεκάλεπτα: 18-18, 35-35, 56-44, 77-66

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ