Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Μαντσίνι σε κάνει να γουστ-Άρης!

Μαντσίνι (2 υπέροχα γκολ) και Γκρέι (το 3ο) «καθάρισαν» για τον Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Μπούργος να επικρατεί πολύ εύκολα με 3-0 επί του Λεβαδειακού.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και η επιθετικότητά του έφερε αποτέλεσμα καθώς στο 12′, ο Πάλμα τρύπησε με εξαιρετική μπαλιά την άμυνα του Λεβαδειακού με τον Μαντσίνι να γίνεται παραλήπτης της μπάλας και εκτελεστής καρφώνοντάς την στην αριστερή γωνία του Μάρκοβιτς για το 1-0.

Οι Βοιωτοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν αλλά δεν μπορούσαν, παρά σπασμωδικά να βρεθούν σε θέση βολής, και η καλύτερή τους ευκαιρία καταγράφηκε στο 17′ όταν ο Δούμτσιος εξαπέλυσε σουτ όμως ο Κουέστα ήταν σε σωστή θέση και απέκρουσε τη μπάλα. Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν στις ευκαιρίες στο 23′ καθώς ο Γκρέι πάσαρε στον Καμάτσο που επιχείρησε λόμπα όμως η μπάλα κόντραρε στον Κωνσταντινίδη και ο Βινίσιους έδιωξε -προ γραμμής- σε κόρνερ.

Το φινάλε του ημιχρόνου έκρυβε ένα ακόμη γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς στο 45+1′, ο Πάλμα βρήκε τον Οντουμπάτζο και ο τελευταίος πάσαρε στον Μαντσίνι που ξεπέρασε τους Μεχία – Βήχο και πλάσαρε στη δεξιά γωνία του Μάρκοβιτς για το 2-0.

Το συγκρότημα του Χερμάν Μπούργος μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γκρέι να παλεύει για ένα γκολ χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες όμως δικαιώθηκε τελικώς. 

 

Αρχικά στο 51′, ο Μαντσίνι βρήκε ωραία στα δεξιά τον προωθημένο Φαμπιάνο που σέντραρε αλλά ο Άγγλος στράικερ αστόχησε εξ επαφής ενώ στο 59′ ξανά ο Αργεντινός εξτρέμ βρήκε τον 31χρονο φορ όμως αστόχησε σε τετ α τετ με τον Μάρκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ξέφυγε από την άμυνα των φιλοξενούμενων και βγήκε απέναντι στον Μάρκοβιτς και πλάσαρε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 68′ όμως ήρθε η ώρα για τον Γκρέι να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών του όταν υποδέχθηκε την τρομερή μπαλιά του Πάλμα, που πέρασε πάνω από τον Βινίσιους, και με τη μία εκτέλεσε τον Μάρκοβιτς για το 3-0.

Το σύνολο του Γιάννη Ταουσιάνη δεν κατάφερε να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον Άρη, έχοντας δύο αξιοσημείωτες φάσεις, αυτές με το φάουλ του Βήχου στο 67′ να περνάει το τείχος και να φεύγει άουτ και το καλό διαγώνιο σουτ του Λούα Λούα στο 73′ να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του… καλύτερου θεατή Κουέστα.

Η στιγμή που σημάδεψε το τελευταίο τέταρτο του ματς ήταν η είσοδος του Ζερβινιό ως αλλαγή στο 74′ για να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη, δεχόμενος το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μάλιστα, ο Ιβοριανός επιθετικός έχασε την ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ στο 89′ αλλά ο Μάρκοβιτς έσωσε την εστία του.

Σημειώνεται πως την επόμενη, -2η- αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Άρης θα φιλοξενηθεί από τον Παναιτωλικό, την Κυριακή 28 Αυγούστου και ώρα 19:00 στο Αγρίνιο ενώ αντίστοιχα ο Λεβαδειακός θα φιλοξενηθεί από τον Ιωνικό, την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 21:30 στη Νίκαια.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέεσρμαν (Μαζικού 82′), Νταμπό (Ντιόπ 46′), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (Γκαρθία 46′), Πάλμα (Ζερβινιό 74′), Γκρέι (Χατζηιωάννου 83′).

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Βήχος, Μπελμόντε (Λούα Λούα 58), Μεχία, Συμελίδης (Ρεγκίς 77′), Βρακάς (Βουτσάς 77′), Μουτίνιο (Νίκας 62′), Δούμτσιος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ