Μετάβαση στο περιεχόμενο

EuroBasket 2022: Η Γαλλία έμεινε με 15 παίκτες!

Χωρίς τον πόιντ γκαρντ, Άντριου Αλμπισί, βαδίζει προς το EuroBasket 2022 η Εθνική Γαλλίας καθώς ο έμπειρος αθλητής αποχώρησε εξαιτίας τραυματισμού από την προετοιμασία που ξεκίνησε σήμερα, 31 Ιουλίου.

Αυτό άφησε τον Βενσάν Κολέ με 15 παίκτες, ενδεχομένως με 14 καθώς ο Τομά Ερτέλ δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει για πολύ ακόμη στη λίστα επειδή έχει συμφωνήσει προφορικά με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η γαλλική ομοσπονδία αντιτίθεται στο να αγωνίζονται οι παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας στη Ρωσία, οπότε ίσως όλα κριθούν από τον ίδιο τον παίκτη που θεωρητικά τουλάχιστον παραμένει free agent.

Ο Κολέ έχει στα γκαρντ τους Αϊζάια Κορντινιέ, Εβάν Φουρνιέ, Τεό Μαλεντόν, Φρανκ Ντιλικίνα, Ελί Οκομπο, ενώ στη λίστα παραμένουν οι Μουστάφα Φαλ, Ρουντί Γκομπέρ, Γουίλιαμ Χάουαρντ, Μαμ Τζαϊτέ, Τιμότ Λουγουαγού-Καμπαρό, Αμάτ Εμπαγέ, Βενσάν Πουαριέ, Τερί Ταρπέι, Γκερσόν Γιαμπουσέλι. Η Γαλλία συμμετέχει στο Group B του Ευρωμπάσκετ, μαζί με τις Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Λιθουανία και Βοσνία, με τους αγώνες του ομίλου να διεξάγονται στην Κολωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ