Μετάβαση στο περιεχόμενο

Formula 1: Ο Μάρκο αποκαλύπτει το μυστικό όπλο της Red Bull Racing

Μπορεί στο φετινό αγώνα στην Αυστρία να μην είχε την ταχύτητα της Scuderia Ferrari, όμως η Red Bull Racing είναι κατά κανόνα εξαιρετικά δυνατή στο εντός έδρας Grand Prix. Η αυστριακή ομάδα έχει κερδίσει τους τέσσερις από τους επτά τελευταίους αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Red Bull Ring, με δια χειρός Μαξ Φερστάπεν.

Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, αποκάλυψε το λόγο που η αυστριακή ομάδα είναι τόσο γρήγορη σε τέτοιου είδους πίστες. Ο Αυστριακός εμφανίστηκε στο Servus TV και ερωτηθείς για τον λόγο που η Red Bull Racing είναι πάντα πολύ γρήγορη στην Αυστρία απάντησε: «Είναι ο κινητήρας. Η Honda έχει ένα σπέσιαλ turbo που έχει ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό προβάδισμα σε υψηλό υψόμετρο τα τελευταία χρόνια. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Πανηγυρίσαμε την πρώτη μας νίκη με τη Honda στην πίστα αυτή. Ήταν πολύ σημαντικό για τη συνεργασία μας και ειδικά πως μέχρι το 2025 θα βασιζόμαστε στη μονάδα ισχύος που έχουμε».

Χέλμουτ Μάρκο

Παρά το γεγονός πως οι μονάδες ισχύος της Red Bull Racing φέρουν το όνομα Red Bull Powertrains, κατασκευάζονται από τη Honda στο εργοστάσιο Σακούρα της Ιαπωνίας. Μετά την αποχώρηση του ιαπωνικού εργοστασίου, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία ώστε να συνεχίσει η αυστριακή ομάδα να χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Honda, εξαγοράζοντας τα δικαιώματα χρήσης και λειτουργίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ