Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χόρνερ για ρατσισμό: «Οι πράξεις είναι πιο δυνατές από τα λόγια»

Τα… απόνερα των χαρακτηρισμών που είχε κάνει για τον Λούις Χάμιλτον ο Νέλσον Πικέ – σε podcast στη Βραζιλία τον περασμένο Νοέμβριο – και έγιναν πρόσφατα ευρέως γνωστά συνεχίζουν να χτυπούν τον κόσμο της Formula 1. Η ρατσιστική επίθεση του Βραζιλιάνου πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή εναντίον του Βρετανού οδηγού της Mercedes-AMG καταδικάστηκε από όλους στο χώρο.

Ή σχεδόν όλους, καθώς δεν εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από τη Red Bull Racing. Τα σχόλια του Πικέ είχαν γίνει με αφορμή τη σύγκρουση στο περσινό Grand Prix της Βρετανίας του Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός πρωταθλητής του 2021 έχει δεσμό με την κόρη του Πικέ.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ ρωτήθηκε για τους λόγους που απέτρεψαν τη Red Bull Racing από το να καταδικάσει δημόσια τους χαρακτηρισμούς του Πικέ. Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας ανέφερε στο Sky Sports F1 ότι είναι δεδομένη η καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών. «Καταρχάς είμαστε σοκαρισμένοι από τα σχόλια του Νέλσον, τα οποία προέρχονται από μία παλιά συνέντευξή του. Συνέπεσαν χρονικά με ένα ανάλογο περιστατικό με έναν από τους νέους οδηγούς μας (τον Βιπς) και λάβαμε αποφασιστικά μέτρα όταν έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο. Τον απομακρύναμε άμεσα από την ομάδα μας», δήλωσε ο Χόρνερ.

«Προχωρήσαμε έτσι σε μία ισχυρή δήλωση, ότι δεν αποδεχόμαστε καμία μορφή ρατσισμού ή διάκρισης. Ασφαλώς στηρίζουμε απόλυτα τον Λούις, αλλά και την πρωτοβουλία του υπέρ της εκπροσώπησης μαύρων οδηγών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Νιώσαμε ότι ορισμένες φορές οι πράξεις είναι πιο δυνατές από τα λόγια και η απόφαση που λάβαμε για τον Γιούρι Βιπς ήταν αυστηρή αλλά αντιπροσωπευτική της πολιτικής μας σε αυτόν τον τομέα», υποστήριξε ο επικεφαλής της Red Bull Racing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ