Μετάβαση στο περιεχόμενο

MotoGP: Ο Άλεξ Μάρκεθ υπέγραψε στην Gresini Ducati

Η Gresini Racing ανακοίνωσε ότι εντάσσει στο δυναμικό της τον Άλεξ Μάρκεθ, τον μικρότερο αδελφό του Μαρκ Μάρκεθ, οποίος θα τρέχει με την ιταλική δορυφορική ομάδα της Ducati από την επόμενη σεζόν. Ο Μάρκεθ θα αποτελέσει δίδυμο με τον Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο, που θα παραμείνει στην Gresini και για το 2023.

Ο Μάρκεθ, που κάνει το μεγάλο άλμα από την «οικογένεια» της Honda σε αυτήν της Ducati, δήλωσε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στην Gresini Ducati. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω αυτήν τη νέα περιπέτεια. Ήταν σημαντικό για εμένα να αλλάξω για να βρω το ίδιο κίνητρο που είχα όταν ξεκίνησα να τρέχω σε αυτήν την κατηγορία. Αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση για εμένα, να έρθω σε μια ομάδα που έχει βοηθήσει να γραφτεί η ιστορία αυτού του πρωταθλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τη Νάντια (Παντοβάνι, ιδιοκτήτρια της ομάδας), τον Κάρλο (Μερλίνι, Εμπορικός Διευθυντής) και όλο το προσωπικό της Gresini Racing που πίστεψαν σε εμένα. Ακόμα έχω μπροστά μου μισή σεζόν για να κάνω το καλύτερο που μπορώ, προτού ξεκινήσω το 2023 με το υψηλότερο κίντρο».

marquez

Η κίνηση αυτή θέτει σε κίνηση έναν ολόκληρο μηχανισμό, που θα περιλαμβάνει αρκετές μετακινήσεις, ύστερα και από την ανακοίνωση της Suzuki ότι αποχωρεί από το MotoGP. Ο Ενέα Μπαστιανίνι προφανώς θα πάρει προαγωγή και του χρόνου θα τρέχει είτε στην εργοστασιακή Ducati είτε στην «πρώτη τη τάξει» δορυφορική ομάδα της, την Pramac. Όσο για τη θέση που αφήνει ο Άλεξ Μάρκεθ στην LCR Honda, εκεί αναμένεται να βρεθεί ο Άλεξ Ρινς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ