Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Πρίγκιπας στο Μονακό ο Λεκλέρκ με pole position – Καραμπόλα πριν το τούνελ!

Μέσα στο σπίτι του, μπροστά στο κοινό του και με την Ferrari να βγάζει για ακόμα μια φορά φωτιές, ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Μονακό και με 1.11.376 κέρδισε την pole position για τον αυριανό (29/5) αγώνα στο Πριγκιπάτο!

Η διαδικασία ωστόσο έκρυβε εκπλήξεις και μάλιστα το Q3 ολοκληρώθηκε 32 δευτερόλεπτα πριν το προγραμματισμένο! Συγκεκριμένα, ο Σέρχιο Πέρες έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έφυγε στις μπαριέρες, λίγο πριν την είσοδο του τούνελ.

Μάλιστα, ο Σάινθ που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να φρενάρει και έπεσε στα… καπάκια πάνω του, με αποτέλεσμα να υπάρξουν φθορές στα δύο μονοθέσια.

Κάπως έτσι, μπήκε άδοξο φινάλε στις κατατακτήριες δοκιμές αφού βγήκε άμεσα κόκκινη σημαία και ο υπολειπόμενος χρόνος δεν έφτανε ώστε να κάνουν έστω και έναν γύρο οι πιλότοι, με τον Σαρλ Λεκλέρκ που προπορευόταν να παίρνει τη δεύτερη σερί pole position στο Μονακό.

Ήταν μια καλή ημέρα για τη Ferrari, που είδε τον άλλο οδηγό της, τον Κάρλος Σάινθ, να παίρνει τη 2η θέση και να «κλειδώνει» την πρώτη σειρά της εκκίνησης για τη Scuderia. Η δεύτερη σειρά καταλήφθηκε από μονοθέσια της Red Bull Racing, με τον Σέρχιο Πέρεζ στην 3η θέση και τον Μαξ Φερστάπεν στην 4η.

Αποτελέσματα

qp

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ