Μετάβαση στο περιεχόμενο

GP Ισπανίας FP2: Ξανά ταχύτερος ο Λεκλέρκ, 2-3 για Mercedes (ΦΩΤΟ)

Ο Σαρλ Λεκλέρκ έκλεισε την πρώτη μέρα του Grand Prix της Ισπανίας στην πρώτη θέση, με τον οδηγό της Ferrari να κάνει το 2/2, κατακτώντας την πρώτη θέση στο FP2. Οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον ακολούθησαν με μικρή διαφορά στην δεύτερη και τρίτη θέση.

Οι οδηγοί της Mercedes στην δεύτερη περίοδο δοκιμών επιβεβαίωσαν την πολύ θετική λειτουργία των αναβαθμίσεων που έφερε η γερμανική ομάδα στο Grand Prix της Ισπανίας, με τον Ράσελ να βρίσκεται μόλις 1 δέκατο μακριά από τον Λεκλέρκ.

Σε αυτή την περίοδο οι διαφορές ήταν κάπως μεγαλύτερες, με τους οδηγούς να δοκιμάζουν διάφορα πράγματα με τα ελαστικά. Οι Κάρλος Σάινθ και Μαξ Φερστάπεν έκαναν τον 4ο και 5ο ταχύτερο χρόνο, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 να βρίσκεται 3 δέκατα μακριά από την πρώτη θέση. Από εκεί και πίσω, μέσα στο δευτερόλεπτο από τον χρόνο του Leclerc ήταν μόνο οι Φερνάντο Αλόνσο και Σέρχιο Πέρες.

Εμφανώς βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Aston Martin, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να βρίσκεται στην 8η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Εστεμπάν Οκόν και Μικ Σουμάχερ.

Προβλήματα αντιμετώπισε ο Βάλτερι Μπότας με το μονοθέσιο, με τον Φινλανδό να αναγκάζεται να σταματήσει το μονοθέσιό του στην άκρη της πίστας, με αποτέλεσμα να έχουμε για μερικά λεπτά την είσοδο του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Η συνέχεια με το FP3 αύριο στις 2:00 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ισπανίας FP2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ