Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ντέρμπι «αιωνίων» με μονόπλευρο ενδιαφέρον – Οι επικρατέστερες 11άδες

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:00) τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, με τους πράσινους να είναι αυτοί που «καίγονται» για θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμένει αήττητη στο μίνι πρωτάθλημα με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ δεν δέχθηκε γκολ σε πέντε εξ αυτών των επτά αγώνων, «σκαρφαλώνοντας» στην τρίτη θέση.

Κατάφερε να ξεφύγει με δύο βαθμούς από Άρη και ΑΕΚ στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αλλά και να μειώσει στους πέντε τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (21/5).

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έρχεται από τρεις διαδοχικές επιτυχίες, οι δύο εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη, κατακτώντας και μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να χρησιμοποιήσει κάποιους από τους βασικούς. Ωστόσο, θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και παίκτες που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων στην πρόσφατη νίκη επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη σε βάρος των πράσινων, οι οποίοι παραμένουν φέτος αήττητοι στα ντέρμπι «αιωνίων» κι είχαν κερδίσει στο πρώτο μεταξύ τους ματς στη Λεωφόρο για τα πλέι οφ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπα, Μανωλά, Φορτούνη και Ονιεκουρού, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν υπολογίζει στους Βέλεθ και Γκατσίνοβιτς.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μαντί Καμαρά – Γκάρι Ροντρίγκες, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας – Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες – Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ