Μετάβαση στο περιεχόμενο

Volley League Γυναικών: «Λύγισε» τον ΠΑΟΚ κι έκλεισε θέση στους τελικούς ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το “PAOK Sports Arena” και “γράφοντας” το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Volley League Γυναικών απέναντι στον ΠΑΟΚ, πήρε πανηγυρική πρόκριση για τους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου επιστρέφει μετά από 7 χρόνια για να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Άρης-Ολυμπιακός (0-1 στις νίκες). 

Οι πράσινες επικράτησαν με 3-2 σετ των ασπρόμαυρων στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα και σε συνδυασμό με τη νίκη (3-0) τους στο πρώτο ματς στην έδρα τους πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς, πανηγυρίζοντας παράλληλα την τρίτη επιτυχία τη φετινή σεζόν σε τέσσερις αναμετρήσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς αποφασισμένος να μείνει ζωντανός για την πρόκριση και πήρε άνετα το πρώτο σετ με 25-15, ενώ ο Παναθηναϊκός απάντησε με αντίστοιχο τρόπο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ με 25-13.

Στο τρίτο σετ το ματς πήρε «φωτιά». Οι γηπεδούχες διατήρησαν ελαφριά υπεροχή (14-10), με τις φιλοξενούμενες να παίρνουν το προβάδισμα με 19-18. Το θρίλερ συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να φτάνουν χέρι χέρι στο φινάλε (23-23, 25-25) και τον ΠΑΟΚ να παίρνει ξανά το προβάδισμα για το 2-1 με 27-25.

Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τις δυνάμεις του στο τέταρτο σετ και ισοφάρισε ξανά άνετα με 25-13, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και πήρε το προβάδισμα με 10-9, όμως οι πράσινες με κορυφαία τη Γκρόθες πάτησαν… γκάζι και με 15-12 έκαναν το 3-2.

Τα σετ: 25-21, 25-23, 25-15, 12-15.

ΠΑΟΚ: Λι, Κογιάρ, Μερτέκη, Φιντόν, Πολυνοπούλου, Καλαντάτζε και λίμπερο η Ξανθοπούλου.

Παναθηναϊκός: Παπαφωτίου, Κωνσταντίνου, Χαντάβα, Γκρόθες Χατηζευστρατιάδου, Κρος και λίμπερο η Ρόγκα.

Volley League Γυναικών – Ημιτελικά

Δεύτερος αγώνας – Τρίτη 26 Απριλίου

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-3 (πρώτο παιχνίδι 0-3)

Δεύτερος αγώνας – Τετάρτη 27 Απριλίου
Άρης-Ολυμπιακός 18:00  (πρώτο παιχνίδι 0-3)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ