Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρέμεινε στη League C του Nations League η Κύπρος και… βλέπει Ελλάδα

Η Κύπρος επικράτησε με 2-0 της Εσθονίας στη Λάρνακα και σε συνδυασμό με το 0-0 του Ταλίν παρέμεινε στη League C του Nations League.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήταν πιο εύστοχη στις ευκαιρίες της και παρότι έπαιξε σχεδόν σε ολόκληρο το 2ο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, έφτασε σε μία σπουδαία νίκη.

Ο Μαρίνος Τζιωνής άνοιξε το σκορ στο 1ο μέρος με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής σε αντεπίθεση και ο Πιέρος Σωτηρίου στο 51′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Λίγο νωρίτερα, στο 47′, ο Ντανίλο Σπόλιαριτς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο τέλος του 1ου μέρους) και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Εν τέλει, η αποβολή δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα, με την Κύπρο να κάνει το καθήκον της και πλέον να αποτελεί αντίπαλο της Ελλάδας στον 2ο όμιλο της κατηγορίας για το Nations League 2022-2023, μαζί με Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο.

Στο άλλο παιχνίδι για την παραμονή στην 3η κατηγορία, η Μολδαβία έκανε την έκπληξη και νίκησε 1-0 μέσα στο Καζακστάν, ωστόσο δεν βρήκε άλλο γκολ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι (ύστερα από την ήττα 1-2 στο πρώτο παιχνίδι). Δύο αποτυχίες των Μολδαβών στα δύο τελευταία πέναλτι οδήγησαν στον υποβιβασμό της ομάδας του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, δεν εκτέλεσε πέναλτι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ