Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το παρασκήνιο της κλήσης του Κουρφαλίδη στην Εθνική ομάδα

Η σπουδαιότερη έκπληξη στις πρώτες κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ ως ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας δεν ήταν άλλη από αυτή του Χρήστου Κουρφαλίδη για τα δύο φιλικά ματς εναντίον της Ρουμανίας και του Μαυροβουνίου. Οι όλες κι όλες τέσσερις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Κάλιαρι, αλλά και οι διαδοχικές γεμάτες παρουσίες με την Primavera, στην οποία παρεμπιπτόντως είναι αρχηγός, ήταν αρκετές για τον Ουρουγουανό προπονητή για να πειστεί και να τον καλέσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Πώς όμως έφτασε σε αυτό το σημείο ο Πογιέτ;

Όταν έπιασε δουλειά ο 54χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός και ξεκίνησε να σκανάρει το ιταλικό πρωτάθλημα, είδε ότι στην Κάλιαρι δεν υπάρχει μονάχα ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο Μπάμπης Λυκογιάννης, αλλά και δεύτερος. Βλέποντας λοιπόν τα παιχνίδια του Κουρφαλίδη, εντυπωσιάστηκε. Τα στοιχεία που παρατήρησε στο παιχνίδι του 19χρονου άσου του προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον. Όπως μας αποκάλυψε ο Τόμας Αλγκέρι, ο άνθρωπος που τον βοήθησε να πάρει μεταγραφή στην Κάλιαρι, ο Λατινοαμερικανός εντόπισε και μίλησε με τον Θεσσαλονικιό χαφ εδώ και καιρό. «Του τηλεφώνησε τον Ιανουάριο ο κ. Πογιέτ και του είπε πως τον παρακολουθεί».

Το συμβόλαιο του Χρήστου Κουρφαλίδη στην Κάλιαρι εκπνέει το 2026 και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τους ανθρώπους που τον ξέρουν καλά, δεν σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από την Κάλιαρι. Ο στόχος του είναι να μείνει στην ομάδα της Σαρδηνίας, να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του και να γίνει μόνιμο στέλεχος της πρώτης ομάδας, η οποία αυτή τη στιγμή «μάχεται» να μείνει στη Serie A.

Ο Αλγκέρι μίλησε με τον Κουρφαλίδη όταν ανακοινώθηκε πως ο νεαρός μέσος κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και όπως ανέφερε: «Ο Χρήστος είναι σεμνό παιδί. Δεν θα πάρουν αέρα τα μυαλά του με αυτήν την κλήση. Το αντίθετο, μάλιστα, θεωρώ πως θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Εγώ απλά του είπα να έρθει στην Εθνική σας ομάδα και να δείξει αυτό που μπορεί και που αξίζει. Αυτά τα δύο φιλικά είναι εξαιρετική ευκαιρία να μάθει την ομάδα και τα στελέχη της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ