Μετάβαση στο περιεχόμενο

Formula 1: Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας (ΦΩΤΟ)

Από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα δούμε ένα διαφορετικό «θηρίο» να ηγείται του grid της Formula 1 σε περίπτωση ατυχήματος. Η Mercedes είναι περισσότερες από δύο δεκαετίες ο επίσημος προμηθευτής Αυτοκινήτων Ασφαλείας στο σπορ και για το 2022 ετοίμασε κάτι ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Μέχρι πρότινος, το αυτοκίνητο ασφαλείας που παρείχε η γερμανική φίρμα ήταν μία AMG GT R. Από φέτος θα βλέπουμε τον Μπερν Μεϊλάντερ να οδηγεί την εντυπωσιακή AMG GT Black Series που ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο οδήγησης. Τα χαρακτηριστικά του μοντέλου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, καθώς αποδίδει 730 ίππους, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.

Mercedes AMG GT Black Series

Όμως δεν είναι το μόνο που θα αλλάξει τη φετινή σεζόν. Η Mercedes αποφάσισε να αντικαταστήσει τη C63 S estate που εκτελεί χρέη ιατρικού αυτοκινήτου με τη νέα GT 63 S 4Matic+. Το μοντέλο αυτό παράγει 639 ίππους και η τελική του αγγίζει τα 315 χλμ/ώρα.

Mercedes

Τα δύο μοντέλα που, τα έχει επιμεληθεί το τμήμα AMG, έχουν υποστεί ορισμένες τροποποιήσεις που είναι απαραίτητες για να εκτελέσουν το έργο τους. Η μεγαλύτερη διαφορά με την AMG GT Black Series είναι πως δεν διαθέτει τα προειδοποιητικά φώτα στο πάνω μέρος.

Mercedes AMG GT Black Series

Αντιθέτως από το 2022 θα βρίσκονται στην κορυφή του παρμπρίζ στο εμπρός και πίσω μέρος κάτω από την αεροτομή και θα προειδοποιεί τους οδηγούς πότε πρέπει να το περάσουν ή πότε θα επιστρέψει στα pit. H Mercedes εκμεταλλεύεται την τεχνολογική εξέλιξη και το τμήμα εξέλιξης κινητήρων της, το HPP, εφοδιάζει τα δύο μοντέλα με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Mercedes AMG GT Black Series

Το 2022 η Mercedes θα συνεχίσει να μοιράζεται το ρόλο του επίσημου προμηθευτή Αυτοκινήτων Ασφαλείας και Ιατρικών Αυτοκινήτων με τηv Aston Martin. H βρετανική φίρμα θα συνεχίσει να διαθέτει τις Vantage και DBX. Τα Mercedes θα τα δούμε στους δύο εναρκτήριους αγώνες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, ενώ τα Aston Martin θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο GP Αυστραλίας.

Ο επίσημος οδηγός του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, Μπερν Μεϊλάντερ, αναφέρθηκε στην αλλαγή μοντέλου για το 2022 και δήλωσε εντυπωσιασμένος: «Είχα ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσω αυτό το φοβερό αυτοκίνητος και έχω μείνει άφωνος από το πόσο κοντά είναι σε ένα πραγματικό αγωνιστικό. Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός συγκριτικά με την GTR του 2021, που ήταν ήδη αρεκτεά υψηλού επιπέδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ