Μετάβαση στο περιεχόμενο

Formula 1: Οι επιλογές ελαστικών για τους πρώτους αγώνες

Λίγες ημέρες απέμειναν για να δούμε και πάλι τα μονοθέσια της Formula 1 να μάχονται ρόδα με ρόδα στην πίστα. Το 2022 θα έχουμε μια νέα γενιά μονοθεσίων που βασίζονται σε διαφορετική φιλοσοφία αεροδυναμικής, χάρη στην αλλαγή στους τεχνικών κανονισμούς και θα προσφέρουν ακόμα περισσότερο θέαμα. Όμως πριν από τον πρώτο αγώνα θα δούμε τρεις ακόμη ημέρες χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν.

Η Pirelli ανακοίνωσε τα ελαστικά που θα φέρει για τον εναρκτήριο αγώνα του 2022 και όχι μόνο. Στο GP Μπαχρέιν ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 θα φέρει τις πιο σκληρές γόμες από την γκάμα της, ακολουθώντας μία ιδιαίτερα συντηρητική στρατηγική. Οι 20 οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν τις C1, C2 και C3 γόμες το πρώτο αγωνιστικό σαββατοκύριακο του 2022 στις 18-20 Μαρτίου.

BahrainGP

Στο GP Σαουδικής Αραβίας που θα είναι ο δεύτερος αγώνας της σεζόν, θα δούμε τις γόμες C2, C3 και C4, δηλαδή τις ίδιες με το 2021. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά το GP Μπαχρέιν. Αυτός θα είναι ο δεύτερος αγώνας στο σιρκουί πόλης της Τζέντα, το οποίο όμως έχει υποστεί αλλαγές για λόγους ασφαλείας.

Saudi Arabia GP

Ωστόσο η ιταλική εταιρεία επέλεγε μία διαφορετική δίοδο για τον τρίτο αγώνα του 2022. Στο GP Αυστραλίας που θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου η Pirelli θα φέρει τις C2, C3 και C5 γόμες ελαστικών, παραλείποντας τη C4. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 2018 όπου η εταιρεία κάνει τέτοιου είδους επιλογή.

Australian GP

Αυτή την εβδομάδα 10-12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το χειμερινό τεστ στο Μπαχρέιν. Ακολουθήστε όλη τη δράση στο Gazzetta με LIVE και τις τρεις ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ