Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Formula 1: H McLaren MCL36 στην πίστα

Η νέα εποχή της Formula 1 πλησιάζει και οι ομάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βαρκελώνη όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τεστ χειμερινών δοκιμών στις 23-25 Φεβρουαρίου. Όμως πριν από την έναρξή τους, ορισμένες πραγματοποιούν τα καθιερωμένα τους κινηματογραφικά shakedown, ώστε να εξασφαλίσουν πως τα συστήματα των αγωνιστικών τους αυτοκινήτων λειτουργούν κανονικά.

Η Haas πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου το δικό της shakedown και μας έδειξε την πραγματική VF-22. Το ίδιο είχε προγραμματίσει όμως να κάνει και η McLaren με την MCL36. To μονοθέσιο είχε παρουσιαστεί πριν από λίγες ημέρες στο εργοστάσιό της βρετανικής ομάδας στο Ουόκινγκ και είναι από τα πιο επαναστατικά του 2022. Η MCL36 είναι το μοναδικό μονοθέσιο που έχει pull-rod ανάρτηση στο εμπρός μέρος και push-rod ανάρτηση στο πίσω μέρος.

Τόσο ο Ντάνιελ Ρικάρντο όσο και ο Λάντο Νόρις δοκίμασαν το νέο όπλο της βρετανικής ομάδας για πρώτη φορά στην πίστα του Μοντμελό και πήραν μία πρώτη γεύση για το τι να περιμένουν το 2022. Η McLaren στο κινηματογραφικό shakedown μπορούσε να διανύσει μόλις 100 χιλιόμετρα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

Εκτός από τις McLaren και Haas, shakedown θα κάνουν στη Βαρκελώνη πριν ξεκινήσει το πρώτο χειμερινό τεστ οι Alpine και Ferrari.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ