Μετάβαση στο περιεχόμενο

McLaren: «Να παραδεχθεί τα λάθη του Άμπου Ντάμπι η Formula 1»

To 2021 ολοκληρώθηκε με έναν άκρως επεισοδιακό τρόπο στον κόσμο της Formula 1. O Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, όμως ο τρόπος που ήρθε το πρωτάθλημα αυτό και εκθρόνισε τον Λιούις Χάμιλτον προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Από την ίδια τη Mercedes που εξέτασε το ενδεχόμενο να εφεσιβάλλει το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος, μέχρι και τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών.

Έκτοτε έχει χυθεί άπλετο διαδικτυακό μελάνι για να αποτυπωθούν δηλώσεις οδηγών και παραγόντων που σχολιάζουν το πώς κρίθηκε το περσινό πρωτάθλημα. Η FIA παράλληλα ξεκίνησε έρευνα σχετικά με όσα έγιναν στο τέλος του Grand Prix και τις αποφάσεις που έλαβε ο διευθυντής αγώνων, Μάικλ Μάσι. Στις 14 Φεβρουαρίου αναμέναμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πόρισμα, όμως η παγκόσμια ομοσπονδία δεν ανακοίνωσε κάποια νέα εξέλιξη, προς απογοήτευση πολλών.

Πριν από λίγες ημέρες, η McLaren αποκάλυψε τη νέα MCL36. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Αντρέας Σάιντλ παραδέχθηκε πως έχουν γίνει λάθη που βλάπτουν την εικόνα της Formula 1.

hamilton verstappen

«Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που έγινε στο Άμπου Ντάμπι ήταν πολύ αμφιλεγόμενο και δεν έκανε καλό στο σπορ. Αν δούμε όλη τη σεζόν, είδαμε ότι πάρθηκαν πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις, που δεν ήταν έκαναν καλό στη Formula 1. Πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια να κατανοήσουμε το τι έγινε στην περσινή σεζόν. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνουν λιγότερο πολύπλοκοι οι κανονισμοί. Επίσης πρέπει να στηρίξουμε περισσότερο τον Διευθυντή Αγώνων και τους αγωνοδίκες, ώστε να αποφύγουμε λάθη. Είναι ένα ανθρώπινο σπορ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Πρέπει να δεχόμαστε πως μπορούν να γίνουν λάθη και από την FIA. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου αν κάνεις ένα λάθος πρέπει να σηκώσεις το χέρι σου και να το παραδεχθείς. Είναι σημαντικό ώστε να αποφύγουμε ανάλογες αμφιλεγόμενες καταστάσεις», ανέφερε ο Γερμανός στο BBC.

Πλέον η FIA υπό τον νέο πρόεδρό της, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, κάνει την τελική ανάλυση από τις προτάσεις των ομάδων και θα ανακοινώσει σύντομα τις δομικές αλλαγές που θα γίνουν στη Formula 1 και στην παγκόσμια ομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ