Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ – Formula 1: Η Ferrari είναι έτοιμη για μία ριζική αλλαγή που θα αλλάξει τα πάντα!

Η νέα σεζόν της Formula 1 πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, με τις ομάδες να έχουν ήδη ξεκινήσει να αποκαλύπτουν τα νέα τους μονοθέσια. Μια ομάδα που προκάλεσε ερωτηματικά πριν την αποκάλυψη του νέου της αγωνιστικού είναι η Ferrari.

H ιταλική ομάδα με ανάρτησή της στα social media, έδειξε το νέο επίσημο μπλουζάκι της για την αγωνιστική σεζόν του 2022. Πρωταγωνιστές της φωτογράφισης ήταν οι επίσημοι οδηγοί της, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2021 είναι η έντονη οριζόντια μαύρη γραμμή που «βγάζι μάτι».

Το 2022 το σπορ αλλάζει εποχή με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς να αναγκάζουν τις ομάδες να ξεκινήσουν το σχεδιασμό των μονοθεσίων τους από λευκό χαρτί. Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες είναι αυτό του βάρους.

Για το 2022, τα μονοθέσια της Formula 1 θα ζυγίζουν μαζί με τον οδηγό συνολικά 795 κιλά και θα είναι τα βαρύτερα στην ιστορία. Η επίτευξη αυτού του αριθμού ήταν πολύ δύσκολη για τις ομάδες, που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με το βάρος αρκετές φορές. Αυτό ενδέχεται να ωθήσει τις ομάδες σε αλλαγή φιλοσοφίας στο χρωματισμό του μονοθεσίου τους.

Το μαύρο χρώμα έχει πιο μικρή πυκνότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα και η οριζόντια μαύρη γραμμή στα μπλουζάκια της Ferrari ενδέχεται να μην είναι καθόλου τυχαία. Με τη χρήση του μαύρου χρώματος, η ομάδα μπορεί ακόμα και το ένα κιλό κέρδος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην απόδοση του μονοθεσίου.

Ferrari F1

Ανάλογο πρόβλημα βάρους υπήρξε το 2014, όπου η Ferrari είχε χρησιμοποιήσει μαύρο χρώμα στην F14-T που είχε τότε κατασκευάσει. Τη λύση αυτή είχαν ακολουθήσει κι άλλες ομάδες εκείνη τη σεζόν, όμως με την πάροδο του χρόνου βρέθηκαν οι απαραίτητες λύσεις.

Θα δούμε τη νέα Ferrari F1-75 να έχει έντονη παρουσία μαύρου χρώματος; Θα μάθουμε στις 17 Φεβρουαρίου όπου και θα παρουσιαστεί το νέο μονοθέσιο, με το οποίο η ομάδα ευελπιστεί να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ