Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Στόνερ: «Όσο καλύτερο αγώνα έκανα τόσο περισσότερο ήθελα να πεθάνω»

Ο Κέισι Στόνερ έχει αφήσει το δικό του σημάδι στην ιστορία του MotoGP έχοντας κατακτήσει δύο τίτλους, έναν με την Ducati και έναν με την Honda. Ο Αυστραλός αναβάτης όμως δεν αγαπήθηκε από τον κόσμο για τις νίκες και τους τίτλους, αλλά για τον τρόπο που οδηγούσε: κυριολεκτικά δάμαζε την μοτοσικλέτα και την έφερνε στα όρια, παίρνοντας το μέγιστο κάθε φορά. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί είναι οι αναλυτές οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα πράγματα που έκανε ο Στόνερ με τη μοτοσικλέτα, κάτι που τον καθιέρωσε ως το απόλυτο -αλλά ακατέργαστο- ταλέντο πάνω σε δύο τροχούς.

Στόνερ

Όσο και αν αγαπούσε την οδήγηση, ο Στόνερ ποτέ δεν κατάφερε να διαχειριστεί όλα τα υπόλοιπα που περιλαμβάνει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και που πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας οδηγός. Ποτέ δεν του άρεσαν οι συνεντεύξεις, οι εκδηλώσεις, οι συναντήσεις με δημοσιογράφους και κοινό. Ήθελε μόνο να οδηγεί και να νιώθει την αδρεναλίνη. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που αποφάσισε να σταματήσει τους αγώνες, μαζί φυσικά με το πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετώπισε το οποίο είχε να κάνει με υπερβολική κόπωση από την έλλειψη ενός ενζύμου.

Στόνερ

Ο Στόνερ, μιλώντας στο Gypsy Tales της Αυστραλίας, αποκάλυψε ότι πάσχει και από κάποιο σύνδρομο άγχους το οποίο του προκαλεί φόβο, ανησυχία και ένταση. Μάλιστα τα συγκεκριμένα συναισθήματα τα είχε και όταν οδηγούσε στο MotoGP και του δημιουργούσαν άσχημες καταστάσεις.

«Δυσκολεύτηκα να καταλάβω γιατί ήταν περίεργο για μένα το συναίσθημα της φήμης, της επιτυχίας και όλα αυτά που συνοδεύουν τους αγώνες», είπε ο Αυστραλός πρωταθλητής. «Την ημέρα του αγώνα, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, όσο καλύτερο αγώνα είχα, τόσο περισσότερο ήθελα να πεθάνω. Γύριζα στο δωμάτιό μου και καθόμουν στο πάτωμα άρρωστος, με το στομάχι μου κόμπο. Δεν ήθελα να αγωνιστώ, αισθανόμουν άσχημα από την πίεση της ομάδας, από τους ανθρώπους που είχα τριγύρω μου. Είχα κάποια βοήθεια από τον μέντορά μου, ο οποίος μου έλεγε ότι ‘θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς’, και αυτό προσπαθούσα να κάνω».

Στόνερ

Ο Κέισι Στόνερ ήταν από τους πλέον χαρισματικούς αναβάτες στο grid του MotoGP. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα είναι ο μοναδικός αναβάτης που κατάκτησε πρωτάθλημα με την Ducati στην σύγχρονη ιστορία του MotoGP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ