Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τότε θα βγει η απόφαση της CAF για το Τυνησία-Μάλι

Στον «αέρα» παραμένει η μοίρα του αγώνα της Τυνησίας με το Μάλι. Το παιχνίδι του 6ου ομίλου του 33ου Κόπα Άφρικα έληξε… τρεις φορές, καθώς ο διαιτητής Τζάνι Σικάζουε σφύριξε πρώτη φορά την ολοκλήρωση του στο 85′, μετά στο 89:50, ενώ το τρίτο και οριστικό σφύριγμα της λήξης έκανε ο τέταρτος διαιτητής που αντικατέστησε τον «ρεφ» από τη Ζάμπια, ο οποίος πήγε να συνεχίσει το παιχνίδι, όμως οι Τυνήσιοι αρνήθηκαν να κατέβουν.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τυνησίας υπέβαλε άμεσα αίτημα στην CAF για την επανάληψη του αγώνα, όπως προβλέπει ο κανονισμός σε περίπτωση ολοκλήρωσης αγώνα πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Οι Τυνήσιοι κατέθεσαν φάκελο που αποδεικνύει ότι την ώρα των γεγονότων απουσίαζε από το πόστο του ο παρατηρητής αγώνα, Μάικ Λέιτε, ενώ κατήγγειλαν τον αξιωματικό της Ομοσπονδίας, Σάμσον Αντάμου, πως άσκησε πίεση στις δυο ομάδες να βγουν για να ολοκληρώσουν αγώνα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η CAF δεν θέλει να γίνει ξανά ο αγώνας, αλλά είτε να κατακυρωθεί υπέρ του Μάλι που βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 είτε να παιχθούν τα τελευταία λεπτά. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός 72 ωρών και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Τυνησία να αποβληθεί από τη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ