Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Τι δήλωσαν η καταγγέλλουσα και η Σοφία Μπεκατώρου

Τη μεγάλη σημασία που έχει η δίκη για την υπόθεση βιασμού αθλήτριας ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της σε ηλικία 11 ετών τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου, μετά την πρώτη μέρα της δίκης.

Η Ολυμπιονίκης θα καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση σε μια δίκη ορόσημο, όπως την χαρακτήρισε, μιλώντας στις κάμερες έξω από το μικρό ορκωτό δικαστήριο.

«Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα. Θα χρειαστούν άλλες δύο δικάσιμες, πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε την όλη αυτήν επίπονη διαδικασία με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαι πολύ συγκινημένη. Προσπαθώ να σταθώ όπως μπορώ, γιατί καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει αυτός που έχει κάνει τέτοια εγκλήματα, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα. Η Αμαλία είναι το σύμβολό μας, μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλοι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί κακοποίηση. Για αυτό νομίζω ότι η έκβαση της δίκης θα δείξει κατά πόσο θα έρθουν περισσότερα θύματα να καταγγείλουν και δεν θα κλείσουμε τα στοματά τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη».

Από τη μεριά της, η 21χρονη αθλήτρια δήλωσε: «Είναι μια επώδυνη διαδικασία. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε για μένα και για όλες τις υπόλοιπες που ακολουθούν και ελπίζω να ακολουθήσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ