Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμφίβολη η διεξαγωγή του Copa Africa – Τότε η απόφαση – Σε… αναμμένα κάρβουνα στον Ολυμπιακό

Αφρικής, παρά τις διαβεβαιώσεις της CAF τις τελευταίες μέρες.

Την Τετάρτη (22/12) ο Πατρίς Μοτσέπε, πρόεδρος της αφρικανικής συνομοσπονδίας, θα μεταβεί στο Καμερούν για να προσπαθήσει να πείσει τους διοργανωτές του τουρνουά για αναβολή.

Χθες, ωστόσο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα, τα στελέχη ψήφισαν κι επιβεβαίωσαν την προθυμία τους να διεξαχθεί το τουρνουά.

Το πρόβλημα είναι ότι ο πρόεδρος Μοτσέπε είναι πολύ κοντά στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος με τη σειρά του είναι ευαίσθητος στην πίεση που έρχεται από την Ευρώπη.

Οι σύλλογοι της ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων), που θα χάσουν σημαντικούς παίκτες για αρκετές εβδομάδες, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους στην παγκόσμια ομοσπονδία για θέματα υγείας και επιμελητείας. Ωστόσο, το αφρικανικό ποδόσφαιρο χρειάζεται το τουρνουά του, το οποίο είχε ήδη αναβληθεί, λόγω του Covid-19, από το 2021 στο 2022.

Ως εναλλακτική πρόταση, χωρίς να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, εξετάζεται η διεξαγωγή του τουρνουά με παίκτες μόνο από την Αφρική και όχι από την Ευρώπη.

Σε περίπτωση που διεξαχθεί κανονικά το Copa Africa (9/1-6/2), οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα πρέπει να απελευθερώσουν τους παίκτες τους στις 27 Δεκεμβρίου.

Στον Ολυμπιακό, την ίδια στιγμή, παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, καθώς έχουν αρκετούς Αφρικανούς διεθνείς και υποψήφιους να παίξουν στη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ