Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Άρης διέλυσε το Περιστέρι (87-68)

Ο Άρης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Τζέιμς Κέλι ξανά πρωταγωνιστή κέρδισε εύκολα το Περιστέρι με 87-68 στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής τηςBasket League.

Ο Αμερικανός σέντερ έθεσε ξανά υποψηφιότητα για τον MVP της αγωνιστικής, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ σε ακόμα ένα νταμπλ-νταμπλ. Για το Περιστέρι ο νεοαποκτηθείς Γκλεν Κόζι είχε 17 πόντους με 5/9 τρίποντα.

Με αυτή τη νίκη ο Άρης πήγε το ρεκόρ του στο 4-4, «πιάνοντας» έτσι το Περιστέρι στη βαθμολογία.

Με επιθετική αιχμή τον Κέλι, ο οποίος πέτυχε όλους τους πόντους του Άρη, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 7-5, με τον Πέτεγουεϊ να «απαντάει» με τον ίδιο τρόπο για το 13-13 και τον Πουλιανίτη να κλείνει την πρώτη περίοδο με τρίποντο στο 19-15. Τα τρίποντα των ΜακΚρί και Κόζι έφεραν ξανά ισορροπία (21-21), όμως ο Άρης είχε τις «απαντήσεις» για το 34-28 του πρώτου ημιχρόνου με τους Κέλι και Γουίλιαμς να συνδυάζουν θέαμα και ουσία. 

Με πιεστική και αποτελεσματική άμυνα ο Άρης έτρεξε σερί 7-0 για το 45-34, ενώ η διαφορά μεγάλωσε με δύο τρίποντα του Γουίλιαμς για το 56-42 στο 27’, και με βολές των Λόκετ και Σιδηροηλία έγινε το 62-42 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το «Αλεξάνδρειο» είχε πάρει… φωτιά, το Περιστέρι είχε καταρρεύσει και η διαφορά ανέβηκε κι άλλο με τους Τζούστον και Πουλιανίτη να σημειώνουν το 72-46 στο 32’, δείχνοντας πως το παιχνίδι τελειώνει εκεί. Η διαφορά έφτασε ως το +27 (78-51), με τον Κόζι να μειώνει με διαδοχικά τρίποντα στο 82-68.

Δεκάλεπτα: 19-15, 34-28, 62-43, 87-68.

Τα στατιστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ