Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Παναθηναϊκός Β’ έσπασε το… ρόδι κόντρα στην Καλαμάτα

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League 2 πέτυχε ο Παναθηναϊκός Β΄, καθώς επικράτησε με 2-1 της Καλαμάτας έκτος έδρας με τα γκολ του Αθανασακόπουλου και του Κούτσια. 

H Καλαμάτα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα πιέζοντας να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως το «τριφύλλι» ήταν αυτό που τα κατάφερε. Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Αθανασακόπουλος με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ «νίκησε» τον Ταϊρη που παρά την προσπάθειά του δεν κατάφερε να αποφύγει το γκολ. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα για τον Παναθηναϊκό Β’, καθώς στα δύο ματς των προηγούμενων αγωνιστικών με Κηφισιά και ΑΕΚ δεν είχε βρει δίχτυα.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου πίεσε για την άμεση ισοφάριση, αλλά την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Γιάννη Βονόρτα ανταποκρίθηκαν έχοντας σε σπουδαία μέρα τον γκολκίπερ Ξενόπουλο που πιστώνεται φανταστικές επεμβάσεις και με το υπέρ τους 1-0 έκλεισαν το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και έφεραν το ματς στα ίσια, στο 56′, με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Κόκκορης από τον Μαρτίνη και αμφισβήτησαν έντονα οι «πράσινοι».

Ο Λουκίνας εκτέλεσε ιδανικά, ο Ξενόπουλος δεν είχε περιθώρια αντίδρασης και έτσι ισοφάρισε σε 1-1, με την Καλαμάτα να σημειώνει κι αυτή με την σειρά της το πρώτο γκολ στη σεζόν. Όμως όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός Β΄ αν και δεν είχε την μπάλα στα πόδια του, κατάφερε να πετύχει γκολ στο 82′.

Σε μια από τις αντεπιθέσεις, ο Κούτσιας βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας και με εύστοχο πλασέ «έγραψε» το 1-2 μέσα σε ξέφρενους «πράσινους» πανηγυρισμούς. H «Μαύρη Θύελλα» δεν είχε αντίδραση στη νέα ψυχρολουσία, καθώς και στο 90′ ο Ξενόπουλος είχε απάντηση στο επικίνδυνο σουτ του Τάτου

Καλαμάτα: Ταΐρης, Μαβινγκά (44′ λ.τρ Μοζέρ), Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Παυλίδης, Άλβες Ματέους (66′ Φελίπε), Τάτος, Κόκκορης (77′ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας (66′ Μαρκόφσκι), Νάνι (66′ Aναστασόπουλος).

Παναθηναϊκός Β’: Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Θεοχάρης, Σέχου (87′ Τσιριγώτης), Αθανασακόπουλος (87′ Καρβούνης), Αντωνίου, Σαρδέλης (71΄Κρυπαράκος), Ρόμπι (71΄Κούτσιας), Μαραθωνίτης, Μαρτίνης (90΄Ματσαδές), Ηλιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ