Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ήττα μισός αποκλεισμός για τον Ιωνικό

Ο Ιωνικός γνώρισε μια «σκληρή» εντός έδρας ήττα με 74-77 από την Μονς  και βρίσκεται με το… ένα πόδι εκτός της συνέχειας του FIBA Europe Cup. Μάλιστα στο φινάλε με τον Γόντικα να ευστοχεί σχεδόν από το κέντρο για να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ του να είναι εκτός χρόνου.

Η ομάδα της Νίκαιας ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς (+16 στο 10′), αλλά στη συνέχεια η άμυνά της χαλάρωσε, οι επιθετικές λύσεις μειώθηκαν και τελικά η ήττα ήρθε στις λεπτομέρειες, ύστερα από ένα συγκλονιστικό τελευταίο λεπτό. Έτσι, ο Ιωνικός υποχώρησε στο 1-3, με την Μονς να έχει το ίδιο ρεκόρ πια και τις δύο ομάδες να βρίσκονται με το… ένα πόδι εκτός συνέχειας.

Η τριάδα που ξεχώρισε για τους γηπεδούχους ήταν οι Μουχαϊμίν Μουσταφά (21π., 5ρ.), Γιουτζίν Τζέρμαν (26π., 4ρ., 4ασ., αλλά ένα κρίσιμο λάθος στην τελευταία επίθεση) και Ιωσήφ Κολοβέρος (12π.), με τον Εμάνουελ Νζεκέσι των Βέλγων να κάνει τη… ζημιά με μια σπουδαία εμφάνιση (30 πόντοι, 8 ριμπάουντ). 

Οι Νικαιώτες μπήκαν πολύ καλύτερα στο ματς (13-5 στο 5′) και έφτασαν σε διψήφιο προβάδισμα από νωρίς (23-13 στο 8′). Για την ακρίβεια, πήραν 12 πόντους από τον εξαιρετικό Μουχαϊμίν Μουσταφά και 11 από τον πάντα συνεπή Γιουτζίν Τζέρμαν για να φτάσουν στο +16 της πρώτης περιόδου (29-13 στο 10′). Όμως, στη συνέχεια το σκηνικό ανατράπηκε πλήρως. Οι Βέλγοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και… πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τον Ιωνικό, για να μαζέψουν το σκορ (38-33 στο 17′) και τελικά να δημιουργήσουν νέα δεδομένα ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου (42-39). 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν άλλαξε ιδιαίτερα με το ντέρμπι να παραμένει (50-50 στο 25′). Εκείνος που βγήκε μπροστά για τον Ιωνικό ήταν ο Ιωσήφ Κολοβέρος, που έγινε διψήφιος και βοήθησε επιθετικά (12π.). Ωστόσο, παρά την καλή εμφάνιση του Έλληνα γκαρντ, οι Βέλγοι έκαναν την ανατροπή και πήραν τον έλεγχο, χάρη στο μεγάλο παιχνίδι του ασταμάτητου φόργουορντ τους Εμάνουελ Νζεκέσι (22π.).

Στο 30′ ο πίνακας του σκορ έγραφε 56-63 και τα δεδομένα δεν ήταν υπέρ της ελληνικής ομάδας. Το δίδυμο Μουσταφά, Τζέρμαν συνέχισε να σκοράρει, αλλά ο Κούρο Σεγκούρα δεν μπορούσε να βρει κι άλλους… άσους στο μανίκι του. Οι φιλοξενούμενοι μάζευαν με συνέπεια τα ριμπάουντ, έβρισκαν σκορ και ήταν σταθερά ένα «βήμα» μπροστά (64-71 στο 35′).

Στα τελευταία λεπτά ο Ιωνικός προσπάθησε σκληρά για να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση. Το τρίποντο του Τζέρμαν του έδωσε ελπίδες (71-73 στο 38′), για να ακολουθήσει ένα λάθος του Νζεκέσι και 1/2β. του Τζέρμαν για να πάει το ματς στον πόντο. Με ένα λεπτό για το τέλος ο Γόντικας αστόχησε σε ένα λέι απ και η Μονς διατήρησε το προβάδισμα. Όμως, με 34” στο ρολόι οι Βέλγοι έκαναν νέο λάθος και τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Από ωραίος ο Τζέρμαν έγινε… μοιραίος, καθώς στην πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έκανε αντιαθλητικό φάουλ (72-75 με 2/2β.). Μετά το τάιμ άουτ οι Βέλγοι έκαναν λάθος επαναφορά, ο Μουσταφά έκλεψε και ο Γόντικας μείωσε στον πόντο (74-75). Με 10” για το τέλος η Μονς έκανε ακόμα ένα λάθος (3ο στο τελευταίο λεπτό) και έδωσε την κατοχή στον Ιωνικό, που κάλεσε τάιμ άουτ με στόχο να βρει ένα σουτ που θα του δώσει την νίκη. Ο Γόντικας κλείστηκε και έχασε την μπάλα και ο Μιντόγκο έγραψε το 74-77. Οι Νικαιώτες έτρεξαν μια επίθεση σε χρόνο dt, ο Γόντικας ευστόχησε σχεδόν από το κέντρο και θέλησε να εξιλεωθεί, αλλά το σουτ του ήταν εκτός χρόνου και η Μονς πήρε το διπλό – θρίλερ (74-77).

Τα Δεκάλεπτα: 29-13, 42-39, 56-63, 74-77.

Τα στατιστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ