Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δύσκολη αποστολή με Γκραν Κανάρια για Προμηθέα

Μετά την ήττα στη Βαλένθια, ο Προμηθέας θα διεκδικήσει σήμερα την πρώτη του νίκη στο φετινό Eurocup. Για την δεύτερη αγωνιστική του Β’ Ομίλου η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο υποδέχεται στην Πάτρα τη Γκραν Κανάρια (19:30, Novasports 4).

Οι Πατρινοί προέρχονται από άνετη νίκη επί της Λάρισας για την Basket League, όπου έχουν αρχίσει με 3-1. Στον αντίποδα, η ομάδα του Πόρφι Φίσακ έχασε στην πρεμιέρα από την Τσεντεβίτα Ολίμπια εντός έδρας (77-79), ωστόσο στην ACB κάνει εξαιρετική πορεία με πέντε νίκες σε επτά αγώνες και τελευταία αυτή της Κυριακής με 75-70 επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ισπανός προπονητής του Προμηθέα είχε εργαστεί στη Γκραν Κανάρια από το 2016 μέχρι το 2018. Μάλιστα την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ το 2016, ενώ τη σεζόν 2017/18 πήγαν μαζί στα ημιτελικά της ACB κερδίζοντας θέση στην Ευρωλίγκα, ωστόσο δεν έμεινε μετά το καλοκαίρι του 2018.

Υπενθυμίζεται πως οι οκτώ πρώτοι καθενός από τους δύο ομίλους των δέκα ομάδων προκρίνονται στους «16».

Από την άλλη πλευρά, ο Ιωνικός θα προσπαθήσει να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη στο FIBA Europe Cup, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (22:30). Η πορτογαλική ομάδα επανιδρύθηκε το 2019, μετά από 24 χρόνια που βρίσκονταν σε αδράνεια και πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ