Μετάβαση στο περιεχόμενο

Super League 2: Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (ΦΩΤΟ)

Την απόκτηση του 31χρονου τερματοφύλακα Μαμαντού Σαμασά ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ο Λεβαδειακός.

Ο έμπειρος γκολκίπερ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Γαλλία και Τουρκία, αποδέχθηκε μια δελεαστική πρόταση, προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό των Βοιωτών και να αγωνιστεί στο προσεχές πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο πορτιέρο από το Μάλι ξεκίνησε την καριέρα του από την Γκινγκάμπ, στην οποία και αγωνίστηκε για 8 χρόνια, καταγράφοντας στο ενεργητικό του 137 συμμετοχές σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και 1 στο Europa League.

Το καλοκαίρι του 2016 πήρε μεταγραφή στην Τρουά, όπου και αγωνίστηκε για 3 χρόνια, ενώ στο διάστημα αυτό έπαιξε σε 101 παιχνίδια, από τα οποία τα 21 ήταν για τη Ligue 1.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του, πριν να έρθει στην Ελλάδα, ήταν η Τουρκία και η Σίβασπορ, όπου στα 2 χρόνια, που αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια της, είχε στο ενεργητικό του 58 συμμετοχές.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως σε μία από τις πρώτες του συμμετοχές, που ήταν απέναντι στη Μπεσίκτας τον Αύγουστο του 2019, ο ίδιος έπεσε αναίσθητος στο γήπεδο λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, μετά από σύγκρουση που είχε με τον Μπόιντ. Στην συνέχεια βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σήμερα ο Μαμαντού, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό του Λεβαδειακού, είναι -σύμφωνα με το transfermarkt- ο πιο ακριβός παίκτης στη Super League 2, καθώς η αξία του ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ