Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τιμούν τον Τοροσίδη πριν το Ελλάδα-Σουηδία ΕΠΟ και UEFA

Για την προσφορά του στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα τιμήσει τον Βασίλη Τοροσίδη η ΕΠΟ και η UEFA πριν την έναρξη του αγώνα με την Σουηδία.

Ο Τοροσίδης συνολικά προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Εθνική για 12 χρόνια. Από τις 24 Μαΐου 2007 σε παιχνίδι με την Τουρκία στο Καραϊσκάκη μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου 2019 σε ματς με αντίπαλο την Φινλανδία στο Τάμπερε.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ύστερα από 12 χρόνια ανελλιπούς και σημαντικής αγωνιστικής προσφοράς, 101 αγώνες και 10 γκολ και με την ευκαιρία της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, η ΕΠΟ και η UEFA θα τιμήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη πριν από την έναρξη του αγώνα Ελλάδα – Σουηδία.

Ο πρώην αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ στις 24 Μαρτίου του 2007 εναντίον της Τουρκίας στο Καραϊσκάκη και η τελευταία του συμμετοχή καταγράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 στο Τάμπερε εναντίον της Φινλανδίας.

Στη διάρκεια των αγωνιστικών υπηρεσιών του προς την εθνική ομάδα, ο Βασίλης Τοροσίδης συνέβαλε σε ιστορικής αξίας επιτυχίες, όπως η πρώτη νίκη σε Μουντιάλ, καθώς με δικό του γκολ η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Νιγηρία στις 17 Ιουνίου 2010 στο Μπλούμφοντεϊν της Νότιας Αφρικής.

Ο Βασίλης είναι ένας από τους έξι Έλληνες διεθνείς που είχαν το προνόμιο να συμμετάσχουν και στις δυο μουντιαλικές νίκες της Ελλάδας (η δεύτερη στην Βραζιλία επί της Ακτής Ελεφαντοστού), ενώ έχει παίξει και σε δύο EURO, το 2008 και το 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ