Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κεντρική διαχείριση στη Super League 1 από το 2023-24 – Ήττα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Σημαντική εξέλιξη στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 1, καθώς ένα πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου πρόκειται να λάβει… σάρκα και οστά.

Με ψήφους 12-2 οι ομάδες αποφάσισαν να μπει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24. Νωρίτερα, εξάλλου, δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού στην πλειονότητά τους οι ΠΑΕ δεσμεύονται με διετή συμβόλαια, μετά τις τελευταίες συμφωνίες τους με Nova και Cosmote TV.

Μοναδικές ομάδες που ψήφισαν κατά ήταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που είχαν ταχθεί εναντίον της κεντρικής διαχείρισης και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, κατά την οποία κλήθηκαν να ψηφίσουν την ολιστική μελέτη.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια βάσει των οποίων θα μοιράζονται τα χρήματα, είναι η βαθμολογία, η ισομέρεια και η εμπορικότητα των ομάδων, η οποία θα μετρηθεί από τρεις εταιρείες που θα κάνουν τον σχετικό έλεγχο. Ωστόσο, ενδέχεται να μπουν κι άλλα κριτήρια, κάτι που θα αποφασιστεί εκ των υστέρων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως το αφεντικό του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ανέφερε ότι το θέμα της κεντρικής διαχείρισης προχώρησε εκβιαστικά και καταχρηστικά από κάποιες ομάδες, εννοώντας πιθανότητα τους έξι «μικρούς» που μέχρι πρότινος ήταν άστεγοι, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να «ρίξει» αυτή την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στη Γ.Σ. της Λίγκας ψηφίστηκε ομόφωνα και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι οριστικά θα γίνει η σέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ