Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP – Κατατακτήριες: Back to back για Μαρτίν με νέο ρεκόρ γύρου (ΦΩΤΟ)

O Jorge Martin ήταν για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο ο ταχύτερος αναβάτης στις κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix της Αυστρίας, με τον Ισπανό αναβάτη της Pramac να κάνει το ρεκόρ γύρου στο Red Bull Ring. Την πρώτη σειρά εκκίνησης συμπλήρωσαν οι Fabio Quartararo και Francesco Bagnaia.

Q1:  Κεκτημένη ταχύτητα ο Martin, στο νήμα ο Oliveira

Με την έναρξη του Q1 είχαμε την έξοδο όλων των αναβατών στην πίστα για να κάνουν τους πρώτους τους γύρους.

Στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια ο Jorge Martin ήταν ο ταχύτερος, με τον Ισπανό οδηγό της Ducati να βελτιώνει και στην δεύτερη του προσπάθεια.

Η κατοχή της δεύτερης θέσης άλλαξε αρκετές φορές, με τοn Alex Rins να κρατάει στα χέρια του το δεύτερο εισιτήριο για το Q2 μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας των αναβατών.

Με λιγότερο από 4 λεπτά να μένουν στο χρονόμετρο του Q1, είχαμε την έναρξη της δεύτερης περιόδου προσπαθειών από τους αναβάτες. Οι περισσότεροι κατάφεραν στον πρώτο τους γύρο να βελτιώσουν τον χρόνο τους ο Jorge Martin κράτησε την πρώτη θέση.

Στον δεύτερο γύρο η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Martinν να βελτιώνει περαιτέρω και τελικά να περνάει στο Q2. Στην δεύτερη θέση η μάχη ήταν μεγάλη, με τον Miguel Oliveira να είναι ο τελικός νικητής αφήνοντας στην 3η θέση τον Alex Rins.

Ο Cal Crutchlow, αντικαταστάτης του Maverick Vinales στην Yamaha για αυτό το Σαββατοκύριακο, βρέθηκε στην τελευταία θέση.

H τελική κατάταξη του Q1:

Q2: Τρομακτικός Martin με ρεκόρ γύρου, μπροστά από Quartararo

Στην τελική μάχη για την pole position έλαβαν μέρος οι Johann Zarco, Francesco Bagnaia, Fabio Quartararo, Marc Marquez, Aleix Espargaro, Jack Miller, Joan Mir, Takaaki Nakagami, Brad Binder, Pol Espargaro, Jorge Martin και Miguel Oliveira.

Στον χορό της pole position του 11ου αγώνα της χρονιάς o Marc Marquez ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα με την Repsol Honda. Στη συνέχει βγήκαν και από πίσω οι περισσότεροι αναβάτες, με τον Quartararo  να βγαίνει τελευταίος.

Ο πρώτος χρόνος της διαδικασίας έγινε από τον Oliveira, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Στα επόμενα δευτερόλεπτα η πρώτη θέση άλλαξε αρκετές φορές κάτοχο, με τον Fabio Quartararo να κάνει ένα τρομερό γύρο σπάζοντας το ρεκόρ γύρου με 1:22.677.

Ο χρόνος του Francesco Bagnaia ακυρώθηκε, καθώς ο Ιταλός αναβάτης βγήκε εκτός ορίων πίστας στην τελευταία στροφή. Στην δεύτερη προσπάθεια του Ιταλός αναβάτης της Ducati ανέβηκε στην 3η θέση πίσω από το Johann Zarco.

Με την δεύτερη παρτίδα των γρήγορων προσπαθειών να έχει ξεκινήσει 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είδαμε τους χρόνους να βελτιώνονται από όλους τους οδηγούς, με τον Jorge Martin να πραγματοποιεί έναν εκπληκτικό γύρο, κάνοντας το ρεκόρ πίστας.

H τελική κατάταξη του Q2:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ