Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ-Ολυμπιακοί Αγώνες-Τελετή Λήξης: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκαν, ραντεβού στο Παρίσι το 2024

Ο κορονοϊός δεν επέτρεψε στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού να διεξαχθεί το 2020, όπως αρχικά προβλεπόταν, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες μεταφέρθηκαν φέτος και για πρώτη φορά στην ιστορία τους πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία κόσμου.

Σήμερα πυροτεχνήματα φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από το Τόκιο, λίγο προτού η Ιαπωνία σβήσει την Ολυμπιακή φλόγα της με την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε το σβήσιμο της Ολυμπιακής φλόγας εδώ.

Η παράδοση της σκυτάλης στο Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024

Η παράδοση της σκυτάλης στο Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024  

Η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Ο ουρανός φωτίστηκε από λευκά και χρυσά πυροτεχνήματα, τα οποία εκτοξεύτηκαν πάνω από το σχεδόν άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, τονίζοντας και πάλι την περίεργη αυτή κατάσταση, δηλαδή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών.

Μία πανοραμική εικόνα του Ολυμπιακού σταδίου

Σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης είναι ο Γιάννης Φουντούλης. Ο αρχηγός της ομάδας πόλο, η οποία πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο, μετά την σημερινή ήττα της με 13-10 από τη Σερβία. 

H Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε, το Τόκιο δίνει στο Παρίσι η σκυτάλη

Η χώρα μας πανηγύρισε συνολικά τέσσερα μετάλλια. Η ελληνική παρουσία ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με απολογισμό δύο χρυσά, ένα αργυρό κι ένα χάλκινο. 

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ των ανδρών και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το μοναδικό ασημένιο, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους το χάλκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ