Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Πρωτιά Μπανάια στο φινάλε της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών (ΦΩΤΟ)

Μετά τη χθεσινή βροχή, η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Στυρίας έγινε πάρα πολύ κρίσιμη, καθώς αποτέλεσε τη μοναδική ευκαιρία των αναβατών για να κάνουν έναν χρόνο που θα τους έδινε την πρόκριση στο Q2 των επερχόμενων κατατακτηρίων.

Ο καιρός ήταν σύμμαχος των αναβατών και των ομάδων, με τον ήλιο να λάμπει πάνω από την πίστα του Red Bull Ring, με εξαιρετικές θερμοκρασίες και αρκετό κόσμο στις κερκίδες που ήδη έχουν αρχίσει να γεμίζουν ενόψει και της συνέχειας του τριημέρου.

Καλύτερα απ’ όλους τα πήγε ο Pecco Bagnaia, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην κορυφή της κατάταξης. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati έδειξε την δυναμική της μοτοσυκλέτας στην αυστριακή πίστα, καθώς λίγα δευτερόλεπτα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας έγραψε χρόνο σε 1:23,114.

Με αυτήν την προσπάθεια πέταξε εκτός από την πρώτη θέση τον Fabio Quartararo, ο οποίος αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Την τριάδα ολοκλήρωσε η έτερη εργοστασιακή Yamaha του Maverick Vinales, ένα και πλέον δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τους δύο πρωτοπόρους.

Εντυπωσιακός ο Jorge Martin με την Pramac Ducati, κατάφερε να ανέβει στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τον Joan Mir, ο οποίος δοκίμασε το νέο σύστημα εκκίνησης της Suzuki, το οποίο έκανε σήμερα την πρεμιέρα του στην GSX-RR.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Johann Zarco, Marc Marquez, Aleix Espargaro, Jack Miller και ο ταχύτερος της χθεσινής ημέρας, Taka Nakagami που έκλεισε τους οδηγούς που πήραν την απευθείας πρόκριση στο Q2 και τη μάχη της pole position, η οποία θα διεξαχθεί αργότερα, στις 15:10.

Από τα μεγάλα ονόματα, εκτός δεκάδας έμεινε η εργοστασιακή Honda του Pol Espargaro, η Suzuki του Alex Rins, αλλά και οι KTM που στον εντός έδρας αγώνα τους, έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Μάλιστα, ο ταχύτερος από τους τρεις εργοστασιακούς αναβάτες ήταν ο Dani Pedrosa που πραγματοποιεί έκτακτη συμμετοχή στο GP Στυρίας.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

GP Στυρίας FP3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ