Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολυμπιακοί Αγώνες-Χάντμπολ Γυναικών: Στην τετράδα Ρωσία και Νορβηγία

Η Ρωσία είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ γυναικών, καθώς στον πρώτο χρονικά αγώνα των «8» νίκησε το Μαυροβούνιο με 32-26 (ημίχρονο 17-15).

Τις Ρωσίδες οδήγησε η Άνα Βιακίρεβα που σημείωσε 8 γκολ, ακολουθούμενη από την Πολίνα Κουζνέτσοβα (5) και τις Ντάρια Ντμιτρίεβα και Βλαντένα Μπομπροβνίκοβα, αμφότερες σκόρερ 4 τερμάτων.

Από το βαλκανικό συγκρότημα η Γιοβάνκα Ραντίτσεβις ήταν μια ομάδα μόνη της (10 γκολ), ακολουθούμενη από την επίσης εξαιρετική Ντούρντινα Γιαούνκοβιτς (8 τέρματα), αλλά δεν είχαν βοήθεια στην επίθεση.

Η Νορβηγία έγινε η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά, καθώς στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών νίκησε την Ουγγαρία με 26-22 (ημίχρονο 12-10).

Τις Σκανδιναβές οδήγησε η Κάρι Ντάλε Μπράτσετ που σημείωσε 7 γκολ, ακολουθούμενη από τη Χένι Ρέισταντ που πρόσθεσε άλλα 4 τέρματα στην επίθεση της Νορβηγίας.

Από την ομάδα της Ουγγαρίας ξεχώρισε η Σάντρα Ζάκσικ-Ζόλοσι (5 γκολ), ακολουθούμενη από τις Ρέκα Μπόρντας και Σουζάνα Τόμορι, σκόρερ 4 τερμάτων η κάθε μία.

Στα ημιτελικά η Νορβηγία θα παίξει για μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ