Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ντούσκος ανοίγει την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής ανοίγει τα ξημερώματα ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία. Ο Έλληνας κωπηλάτης μπαίνει στη μάχη του σκιφ από την δεύτερη προκριματική σειρά.

Ο αγώνας του θα ξεκινήσει στις 2:40 (8:40 τοπική) τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδος. Ο αθλητής με καταγωγή από τα Γιάννενα θα βρίσκεται στη δεύτερη διαδρομή και θα έχει αντιπάλους τους Νεοζηλανδό Πάρι, τον Βάσκες από τον Άγιο Δομίνικο, τον Ριι από το Βανουάτου, τον Αντονιέλι από το Μονακό και τον Τόρες από το Περού.

Οι αθλητές που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις θα προκριθούν στα προημιτελικά. Οι υπόλοιποι θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ. 

«Το ταξίδι έχει ξεκινήσει πολύ καλά Είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα Πιστεύουμε για το καλύτερο δυνατό, θα κάνουμε ότι μπορούμε. Πήγαμε λίγες μέρες νωρίτερα για να εγκλιματιστούμε .Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως θα είναι εκεί τα πράγματα .Μιλάνε για πολλή ζέστη πολλή υγρασία, ότι θα έχει κύμα, θα δούμε. Ανυπομονώ όμως πολύ , το περίμενα τόσο καιρό. Το πιο σημαντικό για μένα θα ήταν να έρθω πίσω με ένα μετάλλιο.

Αρχικά θα προσπαθήσω να βελτιώσω την 6η θέση που είχα καταλάβει στο Ρίο το 2016, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα στο σκιφ, αλλά θα το παλέψω θα προσπαθήσω όσο μπορώ για το μετάλλιο. Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους Έλληνες είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω να τους κάνω όλους περήφανους» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ