Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κληρώσεις «λουκούμι» για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη στο Europa Conference League!

Του αντιπάλους τους στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League έμαθαν σήμερα (19/7) ΑΕΚ, Άρης αλλά και ο ΠΑΟΚ που ξεκινά από αυτόν τον γύρο την πορεία του στη διοργάνωση, με την κληρωτίδα να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευνοϊκή για τις ελληνικές ομάδες.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδος, ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν ήδη σε αυτόν τον γύρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) –Μποχέμιανς (Ιρλανδία).

ΑΕΚ και Άρης σε περίπτωση που καταφέρουν και ξεπεράσουν τα εμπόδια των Βελέζ και Αστάνα στον δεύτερο προκριματικό, με τα πρώτα ραντεβού να είναι προγραμματισμένα για την ερχόμενη Πέμπτη (22/07), τότε θα βρουν στον δρόμο τους για την τρίτη προκριματική φάση τον νικητή των ζευγαριών Ελφσμποργκ (Σουηδία) – Μιλσάμι (Μολδαβία) και Κουόπιο (Φινλανδία) – Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία) αντίστοιχα.

Σίγουρα κανείς δεν προκρίθηκε από την κλήρωση, αλλά και οι τρεις ελληνικές ομάδες μπορούν να… χαμογελούν, καθώς ονόματα όπως η Τράμπζονσπορ ή η Φίτεσε δεν βρέθηκαν στο δρόμος τους και πλέον μπορούν να ονειρεύονται πρόκριση και συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία, δίνοντας παράλληλα στην Ελλάδα βαθμούς που έχει μεγάλη ανάγκη στην κατάταξη της UEFA.

Τα ματς του τρίτου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένα για τις 5 Αυγούστου (πρώτοι αγώνες) και 12 Αυγούστου (δεύτεροι αγώνες).

Τα ζευγάρια από το μονοπάτι των πρωταθλητών:

Ντιναμό Τιφλίδας/Μακάμπι Χάιφα – Τόρσαβ/Μπούντουτσνοστ

Λίνφιντ/Μπόρατς Μπάλια Λούκα – Σακτιόρ Σόλιγκορς/Φόλα Ες

Σάμροκ Ρόβερς/Τέουτα – Ίντερ Κλουμπ Εσκάλντες

Ρίγκα/Σκέντια – Φόλγκορε/Χιμπέρνιανς

Πρίστινα/Κόνα Κουάι Νόμαντς – Βάλουρ/Μπόντο Γκλιμτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ