Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Η Ελλάδα παίζει πιο ομαδικά χωρίς τον Αντετοκούνμπο»

Η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει την Τσεχία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια (02:05, ΕΡΤ 3) και, σύμφωνα με τον Οντρέι Μπάλβιν, η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ίσως αποδειχθεί ευεργετική για την Ελλάδα.

Ο σέντερ των Τσέχων παραχώρησε συνέντευξη ενόψει του τελικού και μιλώντας για την Εθνική Ανδρών τόνισε ότι χωρίς τον σταρ των Μπακς η Ελλάδα είναι πιο απρόβλεπτη.

“Νομίζω ότι παίζει πιο ομαδικά η Ελλάδα χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε επίθεση και άμυνα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάλβιν, για να προσθέσει: “Οι αντίπαλοι πλέον δεν μπορούν να σταθούν τόσο πίσω στην άμυνα όπως όταν έπαιζε ο Γιάννης, ο οποίος δεν είναι καλός σουτέρ. Έχουν πλέον καλύτερες αποστάσεις”.

Ακολούθως ο Μπάλβιν τόνισε: “Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή ομάδα, οπότε, όπου αν προσθέσεις έναν κυριαρχικό παίκτη δεν μπορεί πάντα αυτό να δουλέψει”.

Κλείνοντας, ο Τσέχος τόνισε ότι προτιμούσε την Τουρκία ως αντίπαλο στον τελικό. Και είχε την εξήγηση: “Ήθελα την Τουρκία για να πάρουμε ρεβάνς για την ήττα μας στους ομίλους, αλλά η Ελλάδα είναι επίσης μία σπουδαία αντίπαλος. Πιστεύουν ότι μας χρωστάνε κάτι επειδή στο Παγκόσμιο πριν δύο χρόνια έμειναν εκτός από εμάς. Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η μονομαχία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ