Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χάντμπολ: Τέλος από την Εθνική ο Αρβανίτης

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, ο Γιάννης Αρβανίτης αποχωρεί από τον πάγκο.

Ο Αρβανίτης είχε προσληφθεί από την ΟΧΕ για τη θέση του προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με το οποίο σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του με 28-26 επί της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ η γαλανόλευκη αναδείχθηκε ισόπαλη 28-28 με την επίσης σπουδαία Ισλανδία, φτάνοντας πολύ κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Υπό τις οδηγίες του η Εθνική έγινε και πάλι αξιόπιστη, κοιτάζοντας στα μάτια μεγάλες ομάδες. Ωστόσο, αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η συνεργασία του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Με το τέλος του συμβολαίου μου με την ΟΧΕ κλείνει ένας ακόμα προπονητικός μου κύκλος, ένας ακόμα κύκλος για τον οποίο νιώθω περήφανος. Τα τρία αυτά χρόνια η εθνική μας ομάδα ξαναβρήκε τη θέση που της αξίζει. Με τους συνεργάτες μου και όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στην εθνική ομάδα καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο απέναντι σε εθνικές ομάδες μεγάλων δυνάμεων του ευρωπαϊκού χάρτη», ανέφερε αρχικά ο Αρβανίτης για την αποχώρησή του από την Εθνική.

«Με τις λίγες δυνατότητες που είχαμε, λόγω πανδημίας αλλά και οικονομικής κρίσης, δουλέψαμε σοβαρά και με καλή διάθεση κάνοντας την εθνική μας ομάδα ελκυστική για κάθε Έλληνα αθλητή. Δημιουργήσαμε ένα σύνολο με έμπειρους αλλά και νεαρούς αθλητές που έδειξαν μεγάλη διάθεση για δουλειά και πρόοδο. Αποχωρώντας, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου σ’ αυτή τη πορεία , όπως επίσης και όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στην Εθνική ομάδα αυτά τα τρία χρόνια. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, τίποτα από όσα πετύχαμε δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήσασταν δίπλα μου. Η εκτίμησή μου κι ο σεβασμός μου για όλους σας είναι απεριόριστος. Σας εύχομαι καλή πορεία και πολλές επιτυχίες στη ζωή σας», πρόσθεσε ο έμπειρος τεχνικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ