Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Ταχύτερος και στο FP2 ο Βινιάλες, άσχημη πτώση ο Μάρκεθ (ΦΩΤΟ)

Τα δεδομένα άλλαξαν στο FP2 του Grand Prix Ολλανδίας, αλλά ο Μάβερικ Βινιάλες της Yamaha παρέμεινε στην κορυφή των χρόνων της Παρασκευής. Οι αναβάτες βγήκαν να κάνουν γρήγορα περάσματα φοβούμενοι τη βροχή, με ορισμένους να τα καταφέρνουν και άλλους να ελπίζουν σε στεγνό FP3.

O ταχύτερος χρόνος του 1:33.072 από το πρωινό σκέλος δεν έσπασε, με τον Μάβερικ Βινιάλες όμως να κάνει το 2/2 στο GP Ολλανδίας. Στη 2η θέση της διαδικασίας ολοκλήρωσε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα με την KTM, ο οποίος με το 1:33.400 έχει την απευθείας πρόκριση στο Q2 προς ώρας. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έκανε το 1-3 για τη Yamaha, βελτιώνοντας επίσης τη ταχύτερη επίδοσή του.

Στην 4η θέση της διαδικασίας είχαμε τον Μάρκ Μάρκεθ, ο οποίος είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στη στροφή 11 στο πρώτο μισό του FP2. Ευτυχώς για τον ίδιο ήταν καλά στην υγεία του και μπορούσε να περπατήσει δίχως βοήθεια.

Ο Ζοάν Μιρ ήταν στην 5η θέση της διαδικασίας, παίρνοντας την κρίσιμη θέση στην πρώτη 10άδα των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

Οι αναβάτες θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία να μπουν στη 10άδα και να πάρουν την πρόκριση στο Q2 των κατατακτηρίων δοκιμών, καιρού επιτρέποντος, στο αυριανό FP3 που αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:55 το πρωί.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Assen TT FP2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ