Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε αναστολή ο πρόεδρος της FIBA

Ξεκάθαρη θέση από τη FIBA για το θέμα που έχει προκύψει με τον Χαμάνε Νιάνγκ, με την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ να τονίζει πως υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή παρενόχλησης.

Ο Νιάνγκ «αρνείται έντονα» τις κατηγορίες δήλωσε η FIBA μέσω email στους «The Times», αλλά τέθηκε σε αναστολή, με τα αποτελέσματα των ερευνών να ανακοινώνονται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Νιάνγκ δεν απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων που του έστειλαν την περασμένη εβδομάδα από τους «Times» μέσω της FIBA, αλλά είπε σ’ ένα mail την Κυριακή (13/6) το βράδυ: «Δεν είχα ποτέ εμπλακεί και δεν είχα ποτέ καμία γνώση για τις κατηγορίες που περιγράφονται στην αλληλογραφία σας».

Δύο προπονητές μπάσκετ από το Μάλι, οι οποίοι κατηγορούνται για κακοποίηση σημερινών και πρώην παικτριών, τέθηκαν σε αναστολή από την FIBA, όπως κι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ομοσπονδίας μπάσκετ της αφρικανικής χώρας.

Η FIBA δήλωσε ότι έχει «μηδενική ανοχή για όλες τις μορφές παρενόχλησης και κακοποίησης και επεκτείνει την ειλικρινή της συμπόνια στα θύματα τέτοιων συμπεριφορών».

Δεσμεύτηκε, δε, να διασφαλίσει ότι οι ισχυρισμοί που περιέχονται στην έκθεση των «Times» «λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και διερευνώνται σωστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ