Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Έδειξε τα… δόντια της Yamaha ο Βινιάλες στο FP1 (ΦΩΤΟ)

H δράση στην πίστα του Mugello ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι αναβάτες του Moto GP βγήκαν για τα πρώτα τους περάσματα, με τις συνθήκες καιρού να είναι εξαιρετικές και τον ήλιο να λάμπει πάνω από την Τοσκάνη. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε δίχως κάποιο απρόοπτο, με την ιαπωνική μοτοσυκλέτα της Yamaha να ολοκληρώνει στην κορυφή.

Ο Μάβερικ Βινιάλες σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:46.593 και πήρε την 1η θέση στη διαδικασία. Μάλιστα, χρησιμοποίησε τη μεσαία γόμα ελαστικών και ολοκλήρωσε 19 γύρους στην Μ1 του. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Ζοάν Ζαρκό με την Pramac Ducati, ο οποίος ήταν δύο δέκατα πίσω από τον Ισπανό της Yamaha. Ακολούθησαν οι δύο Suzuki, με τον Άλεξ Ρινς να είναι ταχύτερος του Ζοάν Μιρ, με τον ταχύτερο γύρο να είναι στο 1:46.952.

Ο Πέκο Μπανάια έκανε μια εντυπωσιακή επίδοση για να πάρει την 6η θέση μπροστά από τον Μικέλε Πίρο που αντικαθιστά τον τραυματία Χόρχε Μαρτίν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν μόλις στην 8η θέση και ο τελευταίος στον ίδιο γύρο με τον teammate του. Ο Τζακ Μίλερ μπήκε την τελευταία στιγμή εντός 10άδας, την οποία έκλεισε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα με την KTM. 

Τα αποτελέσματα στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ