Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Επιθυμούν την… εξαφάνιση του EuroCup οι μεγάλοι της EuroLeague»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Mundo Deportivo», οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων της EuroLeague θέλουν να αποκλείσουν το EuroCup από την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, αφού θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να διεξάγεται μία λίγκα που κοστίζει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ και φέρνει πίσω ως έσοδα περίπου 3 εκατομμύρια.

Όπως τονίζεται, τα κλαμπ της EuroLeague θεωρούν ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να μπουν στα ταμεία τους, ώστε να ενισχυθούν ενόψει των επόμενων χρόνων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τζόρντι Μπερτομέου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για αυτό το ζήτημα, αλλά δεν αποκλείεται να «χρησιμοποιήσει» το EuroCup ως μέσο για να υπάρξει επανασύνδεση με τη FIBA και να σταματήσει η διαμάχη στο μπάσκετ της Ευρώπης.

Μένει να φανεί αν το δημοσίευμα έχει βάση και κατά πόσο θα επηρεαστεί η EuroLeague από μία πιθανή «διαγραφή» του EuroCup, τουλάχιστον με τη μορφή και τους κανόνες που έχει σήμερα.

Αν συμβεί αυτό, τότε η κορυφαία διοργάνωση στη Γηραιά Ήπειρο θα γίνει εντελώς «κλειστή», κάτι που ίσως δεν θέλει ο Μπερτομέου και οι συνεργάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ