Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΟΤΟ GP: Πρώτος ο Μπανάια στο FP2 του Πορτιμάο

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών του γκραν πρι του Πορτιμάο  κυριάρχησε η Yamaha, στο FP2 η Ducati του Πέκο Μπανάια έλαμψε και κατάφερε να πάρει την πρωτιά. Ο Ιταλός αναβάτης ήταν ο μόνος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1 λεπτού και 40 δευτερολέπτων με χρόνο 1 λεπτό και 39,866 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση, αλλά με μια αρκετά μεγάλη διαφορά βρέθηκε ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, ενώ τρίτος ήταν ο Ζοάν Μιρ της Suzuki. 

Ο teammate του, Άλεξ Ρινς, επίσης κατάφερε να πετύχει έναν ανταγωνιστικό χρόνο φτάνοντας έως την τέταρτη θέση, ενώ πέμπτος βρίσκεται ο Τζακ Μίλερ της Ducati. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ, τον αναβάτη της Honda που επιστρέφει στο Πορτιμάο μετά από πολλούς μήνες απουσίας. Ο Ισπανός αναβάτης ακόμη προσπαθεί να βρει το ρυθμό του, όμως οι επιδόσεις του είναι πολύ καλές και δείχνει ότι προετοιμάστηκε πολύ καλά πριν γυρίσει στις πίστες. 

Έβδομος είναι ο Μάβερικ Βινιάλες που στο FP1 πήρε την πρωτιά, όγδοος ο Ζουάν Ζαρκό και ένατος ο Μιγκέλ Ολιβέιρα. Τη δεκάδα συμπληρώνει ο Τακάκι Νακαγκάμι. Για ακόμη μια φορά ο Βαλεντίνο Ρόσι δείχνει να μην έχει την ταχύτητα που θα ήθελε αφού βρίσκεται στη 15η θέση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ