Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεισε το σπίτι της Γερμανίας η Β. Μακεδονία! – «Καθάρισαν» Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία

Έκπληξη μεγατόνων στο Ντούισμπουργκ! Η Βόρεια Μακεδονία έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Γερμανίας, σε ματς για τον 10 προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Με αυτό το απίστευτο και απρόσμενο «τρίποντο», οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους έξι βαθμούς και συγκατοικούν με τη Γερμανία στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Η Βόρεια Μακεδονία «χτύπησε» στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Η… παλιοσειρά, Γκόραν Πάντεφ άνοιξε το σκορ στο 45+2’, αλλά η Γερμανία κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 63’ με τον Γκουντογκάν. Τα «πάντσερ» όμως εμφάνισαν αμυντικά προβλήματα και στο 85’ δέχθηκαν το γκολ του Έλμας για το τελικό 2-1.

Το τρία στα τρία έκανε η Ιταλία, η οποία πήρε τη νίκη με 0-2 απέναντι στη Λιθουανία που παραμένει ουραγός με μηδέν πόντους στον 3ο όμιλο. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η σκουάντρα ατζούρα άνοιξε το σκορ. Ο Σένσι με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το γκολ που καθόρισε την πορεία της αναμέτρησης. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90+4′ με πέναλτι του Ιμόμπιλε. Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Βουλγαρία, οι οποίες μάλιστα πρόσθεσαν και τον πρώτο τους βαθμό.

Η Γαλλία πήρε τη δεύτερη της νίκη και έφτασε τους επτά βαθμούς στον τέταρτο όμιλο. Οι Τρικολόρ επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας της Βοσνίας. Το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 60ο λεπτό με κεφαλιά του Γκριεζμάν, έπειτα από σέντρα του Ραμπιό.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Ουκρανία στραβοπάτησε αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Καζακστάν που πήρε τον πρώτο του βαθμό. Οι Ουκρανοί έμειναν στη δεύτερη θέση με τρεις πόντους, αλλά έχουν αγωνιστική λιγότερη από Φινλανδία και Βοσνία.

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πήρε η Αγγλία, καθώς με δυσκολία επικράτησε 2-1 της Πολωνίας. Ο Χάρι Κέιν ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης. H Πολωνία έφτασε στην ισοφάριση στο 58ο λεπτό. Ο Στόουνς έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Μίλικ τροφοδότησε τον Γιάκουμπ Μόντερ που έγραψε το 1-1. Εν τέλει η Αγγλία πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Μαγκουάιρ στο 85′, με τον Στόουνς να εξιλεώνεται, αφού ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου με επτά πόντους βρίσκεται η Ουγγαρία που πήρε τη νίκη δίχως πρόβλημα στην έδρα της Ανδόρα με σκορ 1-4. Ακολουθεί με έναν πόντο λιγότερη η Αλβανία, η οποία επικράτησε 2-0 του Σαν Μαρίνο μακριά από το σπίτι της με τα γκολ των Μανάι (63′) και Ουζούνι (85′).

Από τέσσερα γκολ πέτυχαν οι νικητές του 6ο ομίλου. Η Δανία επικράτησε 4-0 της Αυστρίας εκτός έδρας και βρίσκεται στην πρώτη θέση με εννέα πόντους. Τα γκολ πέτυχαν οι Όλσεν (58′, 73′), Μέλε (63′) και Χόιμπιεργκ (67′).

Η Σκωτία είναι στη δεύτερη θέση πίσω από τη Δανία, καθώς πήρε τη νίκη με σκορ 4-0 απέναντι στα Νησιά Φερόε. Τέλος, σπουδαίο διπλό πανηγύρισε το 3ο Ισραήλ που επικράτησε 4-1 εκτός έδρας της Μολδαβίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα – Γεωργία 1-1

Ισπανία – Κόσοβο 3-1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιθουανία – Ιταλία 0-2

Βόρεια Ιρλανδία – Βουλγαρία 0-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Γαλλία 0-1

Ουκρανία – Καζακστάν 1-1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αυστρία – Δανία 0-4

Μολδαβία – Ισραήλ 1-4

Σκωτία – Νησιά Φερόε 4-0

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Ανδόρα – Ουγγαρία 1-4

Αγγλία – Πολωνία 2-1

Σαν Μαρίνο – Αλβανία 0-2

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρμενία – Ρουμανία 3-2

Γερμανία – Βόρεια Μακεδονία 1-2

Λίχτενσταϊν – Ισλανδία 1-4

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ