Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΟΤΟ GP: Ο Βινιάλες έκανε την έκπληξη στο Κατάρ

Μπορεί οι Ducati να ήταν τα φαβορί στον πρώτο αγώνα της σεζόν του Μότο GP στο Κατάρ, όμως ο εκπληκτικός Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha πήρε παλικαρίσια νίκη, αφήνοντας πίσω του τους Ζαρκό και Μπανάια!

Ωστόσο οι Ducati δεν είχαν υπολογίσει τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος έλεγε και ξανάλεγε πως αισθάνεται σε τρομερή κατάσταση και θα παλέψει για τη νίκη. 

Και, στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν για το MotoGP, δεν πάλεψε απλά αλλά σάρωσε: παρά το γεγονός πως μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα είδε μπροστά του τέσσερις Ducati, έβαλε το κεφάλι κάτω και πήρε μια σπουδαία νίκη στο Κατάρ, που του τονώνει με το καλησπέρα την ψυχολογία.

Οι Ζαρκό και Μπανάια συμπλήρωσαν το βάθρο περνώντας κυριολεκτικά ταυτόχρονα λίγο πριν την καρό σημαία τον Μιρ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν 4ος, με τους Κουαρταραρό, Ρινς, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Πολ Εσπαργκαρό, Μίλερ και Μπαστιανίνι να συμπληρώνουν τη δεκάδα. 

Όσο για τον Βαλεντίνο Ρόσι; Η Petronas, όπως και η Ducati φυσικά, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τη διαχείριση των ελαστικών και ο «Γιατρός» τερμάτισε μόλις 14ος, μπροστά από τον Μορμπιντέλι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ