Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ-Προκριματικά Μουντιάλ: «Δύο στα δύο» για την Αγγλία

Δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα η Αγγλία, η οποία επικράτησε με 2-0 της Αλβανίας εκτός έδρας στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι πέτυχε την δεύτερη σερί νίκη της.

Οι Αλβανοί είχαν τεράστια ευκαιρία στο 13’ με τον Ουζούνι και αφού την έχασαν, ήταν λογικό να χάσουν. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Κέιν ήταν μέτριος όπως και όλη η Αγγλία, όμως γι’ αυτό είναι ο… Κέιν. 

Ο επιθετικός της Τότεναμ έβαλε το κεφάλι του στο 39’ στην σέντρα του Σο για το 0-1 και στο 42’ με σουτ από κοντά «έσπασε» το οριζόντιο δοκάρι από την σέντρα αυτή τη φορά του Στέρλινγκ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φόντεν με σουτ είχε το δεύτερο δοκάρι των Άγγλων, οι οποίοι «καθάρισαν» το ματς στο 63’ με το όμορφο τελείωμα του Μάουντ έπειτα από λάθος του Τζιμσίτι της Αταλάντα και ασίστ του Κέιν.

Σε εξαιρετικό απόγευμα βρέθηκε η Δανία, η οποία συνέτριψε με 8-0 τη Μολδαβία, ενώ στο ημίχρονο προηγούνταν με 5-0. 

Οι Δανοί άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό με το πέναλτι του Ντόλμπεργκ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μίκελ Ντάμσγκαρντ, ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές (22′ – 29′), από ισάριθμες ασίστ του Σκόου Όλσεν, κάνοντας το 3-0. Στο 35΄ ο Λάρσεν σκόραρε έπειτα από σέντρα του Μπόιλεσεν, ενώ στο 39ο λεπτό ο Γένσεν σημείωσε το 5-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Δανία είχε ήδη «κλειδώσει» τη νίκη, συνέχισε να πιέζει και για ακόμη ένα τέρμα, με τον Ντόλμπεργκ να παίρνει μία ωραία κεφαλιά και να κάνει το 6-0 στο 48ο λεπτό, ενώ ο Ρόμπερτ Σκοβ στο 81′ σημείωσε το 7-0. Ωστόσο, η Δανία δεν σταμάτησε εκεί και βρήκε ακόμη ένα τέρμα, με τον Ινγκβάρτσεν να διαμορφώνει το τελικό 8-0 στο 89ο λεπτό.  

Την… μοναξιά της κορυφής (έστω και με ματς περισσότερο) στον 10ο όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο απολαμβάνει η Αρμενία, μετά και τη σημερινή της επικράτηση επί τη Ισλανδίας με 2-0 εντός έδρας. 

Τα γκολ που έδωσαν τη νίκη στους Αρμένιους πέτυχε ο Μπαρσεγιάν με δυνατό σουτ στο 53’ και ο Μπαϊραμιάν με διαγώνιο σουτ στο 74’ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ