Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπερτομέου

Η ελπίδα του Τζόρντι Μπερτομέου για τους οπαδούς και το Final 4 της Euroleague

Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας επρόκειτο να διοργανώσει την τελική φάση της Euroleague πέρυσι, ωστόσο η σεζόν 2019-20 ολοκληρώθηκε οριστικά χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή έπειτα από την έξαρση της πανδημίας.

Η Κολωνία θα γίνει το επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ το τριήμερο 28-30/5/2021 και η «Lanxess Arena» χωρητικότητας 18.000 θεατών θα φιλοξενήσει τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στο «Associated Press», όπου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες:

«Φυσικά δεν θα δούμε γεμάτο το γήπεδο, αυτό είναι δεδομένο. Είναι ακόμη πολύ νωρίς να πούμε αν θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο, αλλά το πιο σημαντικό, αυτό που μας απασχολούσε περισσότερο από κάθε τι άλλο στην αρχή της σεζόν ήταν αν θα είμαστε σε θέση να παίξουμε τη φετινή αγωνιστική περίοδο» δήλωσε αρχικά το «αφεντικό» της Euroleague για να συμπληρώσει:

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ένα ποσοστό φιλάθλων θα μπορέσει να δει από κοντά το Final 4. Οπότε αυτό που εξετάζουμε τώρα είναι πώς θα διαχειριστούμε το γεγονός ότι θα πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική διαδικασία σε σχέση με όσα έχουμε δει σε Final 4, τα προηγούμενα χρόνια. 

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα κοιτάξουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος και πώς θα μπορέσουμε να είμαστε κοντά στους φίλους της Euroleague Basketball, αν αυτοί δεν καταφέρουν να βρίσκονται στο γήπεδο».