Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το πλάνο του Μαρτίνς για Αϊντχόφεν με και χωρίς Εμβιλά

Η παρουσία του Εμβιλά για το πρώτο ματς του Ολυμπιακού στους “32” του Europa League κόντρα στη PSV παραμένει αβέβαιη και το 4-2-3-1 με τον Βαλμπουενά στο κέντρο εξακολουθεί να φαντάζει η πιο πιθανή εκδοχή του Μαρτίνς.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δεν έδειξε πολλά στην τελευταία προπόνηση αναφορικά με το πλάνο που έχει για την αρχική του ενδεκάδα. Προχώρησε σε αρκετές δοκιμές, αλλά αυτό είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει στις προπονήσεις ο Πορτογάλος.

Βέβαια το θέμα της ενδεκάδας της αναμέτρησης εξαρτάται αρκετά από τη συμμετοχή ή μη του Γιαν Εμβιλά. Αν θα αγωνιστεί ο Γάλλος ή θα μείνει τελικά εκτός πλάνων λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε περίπτωση που ο Γάλλος παίξει ο Ολυμπιακός θα πάει σε ένα σύστημα 4-3-3.

Σα στο τέρμα, αριστερά της άμυνας Ρέαμπτσιουκ, δεξιά Ανδρούτσος και στόπερ οι Μπα, Παπασταθόπουλος. Στα χαφ η τριάδα των Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Καμαρά, με τους Μπρούμα, Βαλμπουενά στα εξτρέμ και Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Αν όμως ο Εμβιλά δεν αγωνιστεί, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν με διάταξη 4-2-3-1. Η διαφορά θα είναι ότι ο Βαλμπουενά θα παίξει στο κέντρο αντί του Εμβιλά και πιθανότατα ο Μασούρας στα εξτρέμ.

Το δεύτερο σενάριο είναι το επικρατέστερο, αφού οι πιθανότητες να παίξει ο Εμβιλά είναι ελάχιστες.

Μία ενδεκάδα δηλαδή, σε σχηματισμό 4-2-3-1, Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Μπρούμα και Ελ Αραμπί.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Λαλά. Ο Γάλλος δεξιός μπακ συγκεντρώνει πιθανότητες να είναι βασικός αντί του Ανδρούτσου στο δεξί άκρο της άμυνας. Τον δοκίμασε σε αρκετές ασκήσεις ο Πέδρο Μαρτίνς στην τελευταία προπόνηση και φαίνεται πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ