Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η θέση του Κλάτενμπεργκ για τα πέναλτι που ζήτησε με Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός – Τι ανέφερε για τις αμφισβητούμενες φάσεις στα ματς Άρη και ΑΕΚ

Για δύο περιπτώσεις πέναλτι φωνάζει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται καμία απολύτως παράβαση και ο Μάντεν σωστά έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, διότι ενώ ο επιτιθέμενος μάχεται με τον αμυνόμενο για να βρει τον χώρο του, υπερβάλει στην επαφή και ρίχνει και τα δύο του πόδια στο έδαφος, τη στιγμή που και οι δύο παίκτες έχουν τα χέρια τους ο ένας πάνω στον άλλον», αναφέρει ο Άγγλος αρχιδιαιτητής αναφορικά με τη μονομαχία Σένκεφελντ-Χασάν, ενώ για τη δεύτερη περίπτωση που διαμαρτύρονται οι Πειραιώτες (χέρι Σανκαρέ), σημειώνει πως «η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, καθώς ο ποδοσφαιριστής εντός του τείχους πηδά έχοντας τα χέρια του εντός του σώματός του και συνεπώς δεν το καθιστά αφύσικα μεγαλύτερο. Το χέρι όταν ήρθε σε επαφή με την μπάλα, δεν ήταν πάνω από το επίπεδο των ώμων και η όλη ενέργεια ήταν φυσική στην προσπάθεια του παίκτη να μπλοκάρει την μπάλα, η οποία παίχτηκε από τόσο κοντινή απόσταση».

Αναφορικά με τις φωνές του Άρη για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνει Βάτσιο και Μανούχο, αφενός για το οφσάιντ στο γκολ των κίτρινων που ακυρώθηκε κι αφετέρου για το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι. «Η ΚΕΔ θεωρεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι. Στην προσπάθειά του ο επιτιθέμενος να περάσει στον αμυνόμενο, προωθεί τη μπάλα αρκετά μακριά μπροστά και κλωτσάει το πόδι του αμυνόμενου, το οποίο είχε αποσυρθεί από τη διεκδίκηση», είπε για τη φάση που ζητάει πέναλτι ο Άρης.

Ακόμη ο επικεφαλής της ΚΕΔ αναφέρει ότι ορθώς δόθηκε η εσχάτη των ποινών υπέρ της ΑΕΛ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ. «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι, διότι οι βραχίονες του αμυνόμενου ποδοσφαιριστή ήταν εκτός του σώματός του, καθιστώντας το αφύσικα μεγαλύτερο όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Η μπάλα είχε ταξιδέψει από μεγάλη απόσταση και ο αμυνόμενος είχε χρόνο να μετακινήσει τα χέρια του από αυτή τη θέση», αναφέρει για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ των βυσσινί και εις βάρος των κιτρινόμαυρων για χέρι του Λιβάι Γκαρσία.

Δείτε αναλυτικά τον σχολιασμό των φάσεων της 22ης αγωνιστικής της Super League 1:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ