Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπεκατώρου: «Ένιωσα έτοιμη να αλλάξω κάτι»

Για την υπόθεση του ελληνικού «Me Too» και την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που ακολούθησε από τη δική της δημόσια καταγγελία μίλησε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας μίλησε στο «Associated Press» και τόνισε ότι ξαφνιάστηκε από την επιρροή που είχε η αποκάλυψή της.

Όπως σημειώνει το ξένο πρακτορείο, μετά την καταγγελία της Μπεκατώρου, «ακολούθησαν δεκάδες δημόσιες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς σε εργασιακούς χώρους από την ελίτ του αθλητικού και του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βγήκαν και μίλησαν», δήλωσε σχετικά η Σοφία Μπεκατώρου. «Πρέπει να αγκαλιάσουμε ανθρώπους που έχουν ζήσει τέτοιες εμπειρίες, γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα ακόμη και το να μιλάς για αυτό. Είναι πολύ μεγάλο το βάρος που κουβαλάμε στην προσωπική μας ζωή», σημείωσε επίσης η Ολυμπιονίκης.

«Και αυτά είναι πράγματα που μπορούν πραγματικά να σας βυθίσουν σε βαθιά κατάθλιψη για πολύ καιρό», είπε ο Μπεκατώρου. «Και αν δεν έχετε τη (σωστή) βοήθεια και περιβάλλον, δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσετε και να προχωρήσετε».

Η ίδια δήλωσε ξαφνιασμένη από την επιρροή που είχε η αποκάλυψή της. Παράλληλα σημείωσε ότι αισθάνεται ευτυχής που σχετίζεται με το κίνημα «Me Too» που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις για τον σκηνοθέτη Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

Όταν άρχισαν να εμφανίζονται αυτές οι καταγγελίες, η Μπεκατώρου αποκαλύπτει ότι ένιωσε «κάτι πολύ δυνατό να έρχεται από μέσα μου, αλλά δεν ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω. Και δεν ήθελα απλώς να μιλήσω γι’ αυτό. Ήθελα να αλλάξω κάτι. Και ήξερα ότι για να αλλάξω κάτι έπρεπε να είμαι έτοιμη, είτε κάποιος με ακολουθούσε είτε κανένας. Τώρα είμαι έτοιμη», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ