Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε μεγάλες περιπέτειες ο Σιαμπάνης: Κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό! (ΦΩΤΟ)

Η υπόθεση που άνοιξε τα τελευταία 24ωρα με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για προσπάθεια δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη πριν το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ και είχε ως συνέπεια να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, αναμένεται να έχει αρκετά ακόμη επεισόδια.

Κι αυτό, γιατί μπορεί να μπει σε μεγάλους μπελάδες και ο 21χρονος γκολκίπερ των κίτρινων που υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι πράγματι έγινε προσπάθεια να τον δωροδοκήσουν. 

Η συνάντηση, που καταγγέλθηκε, έγινε την περασμένη Πέμπτη και όπως προκύπτει από τα γεγονότα, ο ποδοσφαιριστής πήγε στις αρχές τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ είχε ήδη διεξαχθεί το κυριακάτικο ντέρμπι. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Σιαμπάνης δεν ενημέρωσε σχετικά για όσα συνέβησαν εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ κι ως εκ τούτου, κινδυνεύει πλέον άμεσα με σοβαρότατες ποινές!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο 30 του Π.Κ., αν ο ποδοσφαιριστής που φέρεται να έγινε προσπάθεια να χειραγωγηθεί η απόδοσή του για να επηρεαστεί ένα αποτέλεσμα, δεν ενημερώσει τα αρμόδια όργανα εντός 48 ωρών, τότε του επιβάλλεται η ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για διάστημα 2 ετών! 

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει το άρθρο 30 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που επικαλείται ο ΠΑΟΚ, ζητώντας την τιμωρία του παίκτη

1) Όλα τα πρόσωπα που δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα υποχρεωούνται να ενημερώνουν άμεσα εντός σαράντα οχτώ (48( ωρών τη διοργανώτρια αρχή και την ΕΠΟ σε οποιαδήποτε περίπτωση προσεγγιστούν με σκοπό τη χειραγώγηση της πορείας και/ή του αποτελέσματος με αντιαθλητικό, ανήθικο ή διεφθαρμένο τρόπο. Εάν υποπέσει στην αντίληψή τους εμπλοκή άλλων προσώπων σε τέτοιες δραστηριότητες υποχρεούνται εντός πέντε (5) ημερών να ενημερώσουν τη διοργανώτρια αρχή ή την ΕΠΟ. 

2) Στα πρόσωπα της παραγράφου 1, εφόσον παραλείψουν να ενημερώσουν τη διοργανώτρια ή την ΕΠΟ για οτιδήποτε σχετικό υποπέσει στην αντίληψή τους, επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης να εκτελούν οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2), τουλάχιστον, έτη. 

3) Σε περίπτωση επανάληψης επιβάλλεται ποινή ισόβιου αποκλεισμού ενασχόλησης με το άθλημα του ποδοσφαίρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ